Gemeente Lochem


Directeur GGD houdt toezicht op kwaliteit kinderopvang

De Wet kinderopvang verplicht kindercentra en gastouderbureaus te zorgen voor verantwoorde kinderopvang. Zij moeten bijdragen aan een goede en gezonde ontwikkeling van uw kind in een veilige en gezonde omgeving.

De gemeente houdt toezicht op de kwaliteit van de kinderopvangorganisaties. De gemeente is ook verantwoordelijk voor handhaving en sanctionering als niet aan de vereisten wordt voldaan. De GGD voert sinds 2005 de inspecties uit. Door een wetswijziging in de Wet kinderopvang heeft het college van burgemeester en wethouders op 16 maart 2010 de directeur van de GGD Gelre-IJssel aangewezen als toezichthouder. Voorheen waren dit de afzonderlijke inspecteurs van de GGD.

Inspectierapporten
De GGD voert als toezichthouder jaarlijks een inspectie uit op alle kindercentra. Zij maakt een rapport voor de gemeente, ouders en kindercentrum. Deze rapporten zijn openbaar en in te zien op de locatie en via www.ggdgelre-ijssel.nl.

Tegemoetkoming kosten kinderopvang
Kindercentra die aan alle eisen voldoen staan vermeld in het gemeentelijk register kinderopvang. Ouders hebben alleen recht op een tegemoetkoming in kosten voor kinderopvang als zij gebruik maken van een kindercentrum dat is opgenomen in het gemeentelijk register kinderopvang.