Gemeente Bernheze


Terugblik raadsvergaderingen 9 en 11 maart 2010

Op dinsdag 9 en donderdag 11 maart 2010 vonden raadsvergaderingen plaats die geheel in het teken stonden van het afscheid nemen en het beëdigen van raadsleden.

Op 9 maart 2010 is afscheid genomen van vier raadsleden die zelf te kennen hebben gegeven niet terug te willen keren in de nieuwe gemeenteraad. Onder dankwoorden van de voorzitter en de fractievoorzitters van hun eigen politieke partij werden Henk Bronts (CDA), Maria van Schijndel-van Kessel (Bernheze Solidair), Adri van Lokven (Bernheze Solidair) en Frank Geenen (Progressief Bernheze) uitgezwaaid. Zij ontvingen als dank voor de vele jaren onvoorwaardelijke inzet als volkvertegenwoordiger van de gemeente Bernheze bloemen en een uiltje, als symbool voor de wijze raad. De raad nam ook afscheid van twee burgerleden uit de Raadscommissie Maatschappelijke Zaken, Eric van de Steeg van ABB en Jan van den Broek van de SP. Zij ontvingen na een dankwoordje van de voorzitter een pen met inscriptie en een fles wijn voor hun inzet. Tijdens dezelfde vergadering werd ter voorbereiding op de beëdiging van de nieuwe raad een onderzoek gedaan naar de geloofsbrieven van de gekozen nieuwe raadsleden. Een geloofsbrief bestaat uit een verklaring over openbare betrekkingen en andere functies. Een speciale commissie onderzoekt of de benoemde raadsleden functies vervullen die niet gecombineerd mogen worden met het raadlidmaatschap. Deze commissie adviseerde de raad om al deze leden toe te laten tot de nieuwe gemeenteraad.

Op donderdag 11 maart werd de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Onder toeziend oog van vele familieleden en bekenden zijn de volgende personen voor een periode van vier jaar beëdigd als raadslid:

CDA

1. Eric Daandels

2. Peter van Boekel

3. Ruud van der Linde

4. Wim van Lith

5. Margriet Beeftink

6. Antoon van der Wijst

Progressief Bernheze

1. Hans van der Pas

2. Theo van Overbeek

3. Cent van den Berg

SP

1. Toon van Vugt

2. Cor van Erp

3. Theo van der Heijden

Bernheze Solidair

1. Rien Wijdeven

2. Gerard van Dijk

3. Gerjo van Kessel

OPG

1. Ad Donkers

2. Jan Bouwman

3. Joop Akkermans

ABB

1. Frans van de Ven

2. Hannie van Uden

VVD

1. Adri de Jong

Dit is nog niet de definitieve samenstelling van de gemeenteraad. De politieke partijen zijn momenteel nog met elkaar in gesprek over de coalitievorming. Nadat een nieuwe coalitie is gevormd en de nieuwe wethouders bekend zijn, kan er nog een verschuiving in de raad komen. De verwachting is dat begin april de nieuwe wethouders beëdigd worden.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35