Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Subsidie maatwerkadvies energiebesparing

Op de deelgemeentepagina van 3 maart 2010 heeft u kunnen lezen over de vele subsidieregelingen, die er zijn om uw huis te isoleren. Aan een aantal zullen wij op deze pagina de komende tijd aandacht besteden. Dit keer meer informatie over het aanvragen van een maatwerkadvies en de subsidieregeling.

Als u een Maatwerkadvies aanvraagt (voorheen EPA), dan komt een adviseur komt bij u langs die uw mogelijkheden voor energie besparen op een rij zet. Het maatwerkadvies is een advies op maat: het geeft voor uw woning aan welke maatregelen energiebesparing opleveren, het comfort verhogen en het binnenklimaat verbeteren. In het advies staan ook de kosten vermeld, en de tijd die het duurt voordat u de investering heeft terugverdiend via besparing op uw energierekening (de terugverdientijd). Het maatwerkadvies is bedoeld voor particuliere woningeigenaren.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen
U kunt een Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen bij een adviseur, die is gecertificeerd volgens de beoordelingsrichtlijn BRL-9500-02. Op zoek naar een maatwerkadviseur bij u in de buurt? Ga naar Gecertificeerde maatwerkadviseur vinden op de site van Milieu Centraal! Adviseurs mogen zelf de prijs bepalen voor hun maatwerkadvies. Gemiddeld kost een maatwerkadvies 200 tot 300 euro, maar verschillen kunnen voorkomen. Geef daarom duidelijk uw wensen aan en vraag bij voorkeur meerdere offertes aan bij gecertificeerde adviseurs. U ontvangt tot 200 euro subsidie op een Maatwerkadvies energiebesparing. De kosten worden dus voor een groot deel vergoed!

Subsidie
Heeft u een maatwerkadviseur gevonden en een rapport ontvangen? Dan kunt u subsidie aanvragen via www.meermetminder.nl/maatwerkadvies.U kunt de subsidieaanvraag schriftelijk, of digitaal (met een Digi-D code) indienen. U heeft dan een kopie van de factuur en van het betalingsbewijs nodig. De aanvraag wordt binnen vier weken behandeld. Om voor subsidie in aanmerking te komen, gelden de volgende voorwaarden:
U bent eigenaar én bewoner van de woning waarvoor het advies is afgegeven.
Het betreft een woning in Nederland.
Het advies is opgesteld door een gecertificeerd adviseur volgens de nationale beoordelingsrichtlijn BRL 9500-02.
Het advies is verstrekt tussen 1 juli 2009 en 31 december 2010. De subsidie wordt slechts eenmaal per woning uitgekeerd. De hoogte van het subsidiebedrag is maximaal 200 euro (bij advieskosten van bijvoorbeeld 150 euro wordt dus ook slechts 150 euro vergoed).
De subsidieaanvraag moet uiterlijk 31 december 2010 binnen zijn. Er is subsidie beschikbaar voor 50.000 maatwerkadviezen.

Meer informatie
Meer informatie over de subsidie en het maatwerkadvies energiebesparing vindt u op de site www.milieucentraal.nl.

Haal een gratis LED-gloeilamp op
Lucas de Boer vindt het belangrijk dat bewoners meer bewust worden van hun energieverbruik. Daarom vind ik het een goed idee om mensen te attenderen op mogelijke energiebesparingen en daar horen ook LED-gloeilampen bij. Om het uitproberen van dit soort lampen te stimuleren, deelt de deelgemeente vanaf 1 maart 2010 300 LED-gloeilampen (ter waarde van 5,--) uit aan haar inwoners. U kunt u voor deze actie melden bij de informatiebalie in de stadswinkel.

De regels bij deze actie zijn:
Per huishouden uit Kralingen-Crooswijk 1 LED-gloeilamp Neem identificatiebewijs mee (rijbewijs of paspoort) OP = OP!