Provincie Flevoland Andries Greiner houdt een toespraak
zoom
Andries Greiner (rechts)

Eerste voorlichtingsavond mobiliteitscentrum

Publicatiedatum: 17 maart 2010

In het provinciehuis trapte gedeputeerde Andries Greiner maandag 15 maart de eerste van een serie voorlichtingsavonden van het Mobiliteitscentrum Flevoland (MCF) in Lelystad af. Het MCF begeleidt bedrijven bij deeltijd WW, reorganisaties en faillissementen om zoveel mogelijk mensen in Flevoland aan het werk te houden in tijden van economische crisis.

Andries Greiner maakte een vergelijking met zijn eigen
ondernemerschap, waarbij hij tot tweemaal toe met een grote crisis te maken had. 'Op zulke momenten is het een eenzaam bestaan als directeur,' aldus Greiner. 'Was er in die tijd maar een
mobiliteitscentrum geweest om te sparren en advies te krijgen bij de moeilijke beslissingen die ik moest nemen.'

Werkgelegenheid en continuteit

Het MFC wil een gesprekspartner zijn voor het MKB in Flevoland om werkgelegenheid en continuteit te behouden. In nauwe samenwerking met publieke en private partijen lost het MCF mobiliteitvraagstukken in de arbeidsmarkt op. Het MCF adviseert Flevolandse werkgevers in het behouden van vakkrachten en daar aan gerelateerde kostenbeheersing. Tot nu toe heeft deze aanpak 167 mensen die werkloos dreigden te worden, naar ander werk begeleid.

Serie van vier

De bijeenkomst in het provinciehuis was de eerste in een serie van vier. Deze week zijn er ook nog bijeenkomsten in Almere (16 maart), Dronten (17 maart) en Emmeloord (18 maart). Naast de voorlichting voor ondernemers zijn de bijeenkomsten bedoeld ter voorlichting van bedrijfsadviseurs, administratiekantoren en accountants.