Gemeente Haaksbergen


Beëdiging nieuwe gemeenteraad
17-03-2010 Beëdiging nieuwe gemeenteraad
Met het afleggen van - naar keus - een ambtseed of een verklaring en belofte startte donderdag 11 maart een nieuwe gemeenteraad.

De nieuwe gemeenteraad telt negentien volksvertegenwoordigers, democratisch gekozen door inwoners van Haaksbergen. Burgemeester Loohuis heette speciaal de nieuwelingen in de gemeenteraad welkom. "Ik wens u veel wijsheid en plezier toe. Ik hoop, dat u datgene wat u zich ervan voorstelt er ook van kunt maken."

Burgemeester Loohuis is tevens voorzitter van de gemeenteraad. Hij sprak de wens uit voor een goede samenwerking: "Onderling èn met de achterban die u vertegenwoordigt." Hij haalde de aanwezigen nog even de drie taken van de gemeenteraad voor de geest. Loohuis: "De gemeenteraad stelt in grote lijnen het algemene beleid vast. Grote plannen op het gebied van bijvoorbeeld ruimtelijke ordening of verkeer worden pas uitgevoerd wanneer de gemeenteraad hierover besloten heeft. Ook beslist de gemeenteraad hoe het geld besteed wordt. In deze tijd natuurlijk best een lastige zaak. Tot slot heeft de raad de taak het college van B&W te controleren".

Klik hier voor de samenstelling van de nieuwe gemeenteraad.

De samenstelling van de raad kan nog veranderen. Dat is het geval wanneer een van de raadsleden wethouder wordt. Een andere kandidaat van dezelfde partij komt dan daarvoor in de plaats in de raad.