Deltion College


nieuws

17-03-10

Staatsecretaris Jack de Vries onthult World Rally Car

Sleutelen aan een World Rally Car: deze droom wordt werkelijkheid voor studenten van de afdeling Motorvoertuigen- en Carrosserietechniek van het Deltion College. Het Deltion Rallyteam gaat komend seizoen namelijk de strijd aan om het Nederlands Kampioenschap in een World Rally Car. Staatsecretaris Jack de Vries heeft tijdens een officiële bijeenkomst op de campus van het Deltion College de World Rally Car onthuld. Daarnaast komt het Rallyteam net als vorig jaar, met de Nissan 350Z uit in de Nissan 350Z Challenge.

Onthulling
De presentatie van de onthulling was in handen van Frank Verhoeven, presentator van het RTL 7 programma Rallyreport. Voor de onthulling vond er een driegesprek over de unieke samenwerking plaats met staatssecretaris van Defensie Jack de Vries, Eric Wever, directeur van Wevers Sport en Michiel Bilstra, directeur Sector Techniek & Vormgeving bij het Deltion College. Na het driegesprek heeft Jack de Vries, samen met studenten van de afdeling Defensie van het Deltion College de World Rally Car en de Nissan 350Z onthuld. De World Rally Car betreft een Skoda Fabia. Met deze auto gaat het rallyteam in de A8 klasse, het hoogste segment van de rallysport, de strijd aan om het Nederlands Kampioenschap.

Rijders en navigatoren
Na de onthulling werden de rijders en navigatoren van beide auto's bekend gemaakt. Rijder Eric Bolhaar en navigator Gert Kamphuis hebben de overstap gemaakt naar de Skoda. "Ik kan bijna niet wachten om in Emmeloord van start te gaan", aldus Eric. Doordat Eric en Gert de overstap naar de Skoda Fabia maken, moest het Deltion Rallyteam op zoek naar een nieuwe rijder en navigator voor de Nissan 350Z. De Nissan wordt komend seizoen bestuurd door Dick Bloemendaal onder begeleiding van navigator Arjan Wissink. Beide mannen hebben ruime ervaring in de rallysport.

Samenwerking
Enkele jaren geleden is het Ministerie van Defensie samen met het Deltion College gestart met het concept loopbaanlint. Bij dit concept staat het zichtbaar maken van de praktijk binnen school centraal. De rallyauto fungeert als onderwijsleermiddel, waar studenten van diverse opleidingen en niveaus bij betrokken zijn. Het Ministerie van Defensie wil de komende jaren investeren in innovatieve opleidingsconcepten, waarbij de samenwerking tussen het onderwijs en de beroepspraktijk centraal staat. Daarnaast willen de genoemde partijen met dit initiatief jongeren enthousiasmeren voor techniek en Defensie als werkgever.

Deltion Rallyteam
Het Deltion Rallyteam bestaat naast rijders en navigatoren, uit een serviceploeg van studenten en leraren van afdeling Motorvoertuigentechniek van het Deltion College. Naast het verzorgen van de service tijdens de rallywedstrijden, prepareren de studenten de rallyauto voor en na de wedstrijden. Zo leren de studenten zelfstandig, onder tijdsdruk en in teamverband te werken, competenties die ook bij het werken bij defensie een must zijn. Het onderhouden van een World Rally Car is een vak apart. Bij het onderhouden van de World Rally Car krijgen de studenten en leraren dan ook ondersteuning van World Rally Car specialist Wevers Sport.

De eerstvolgende rally vindt plaats op 19 en 20 maart in Emmeloord. Tijdens deze rally zal het Deltion Rallyteam met beide auto's aan de start verschijnen. Meer informatie over het Deltion Rallyteam staat op www.deltion.nl/rallyteam

---