Vereniging van Recreatieondernemers Nederland

Platform Toerisme en Recreatie krijgt nieuwe naam: Gastvrij Nederland

Het Platform Toerisme en Recreatie koos er onlangs voor om verder te gaan onder de sprankelende naam Gastvrij Nederland. Het platform is de laatste tijd verbreed, de vereniging van schouwburgen en de poppodia, de dierentuinen en de vereniging van congresgebouwen zijn lid geworden. De ambities van het platform zijn aangescherpt, de organisatie is dus veranderd en de vlag dekte de lading niet meer. Officieel is de nieuwe naam: Nationale Raad voor Toerisme, Recreatie, Horeca en Vrije Tijd. Dat is in het gebruik wat omslachtig en Gastvrij Nederland is een korte bondige naam die past bij dit nieuwe platform, waar RECRON ook deel van uitmaakt.
RECRON is uiteraard nauw betrokken geweest bij de naamskeuze en heeft op dringend verzoek van de andere leden toestemming gegeven voor deze naam. We hebben afgesproken dat ons innovatieve project 'Gastvrij Nederland' omarmd wordt door de vernieuwde Raad en zien hierdoor alleen maar een versterking en promotie van ons project. De sector zal door het vernieuwde platform een kwaliteitsimpuls krijgen, waardoor ons project ook zal profiteren van deze positieve beweging.

De nieuwe naam Gastvrij Nederland zal waarschijnlijk in mei officieel in gebruik genomen worden (met een vernieuwde website van de Raad, een nieuw logo, etc.) maar tot die tijd gebruikt de Raad de naam op sommige momenten al en kunt u het dus tegenkomen in de (vak)pers.

17 maart 2010