Provincie Noord-Holland

Subsidieregeling Nationaal Landschap Laag Holland

17 maart 2010 - Nieuwsartikel

Gemeenten, organisaties en scholen kunnen weer subsidie aanvragen voor kleinschalige projecten gericht op behoud en ontwikkeling van Laag Holland, het bijzondere gebied tussen Amsterdam, Zaanstad, Alkmaar en Hoorn.

Informatiepanelen voor fietsers, een documentaire over de grutto en honderden schoolklassen die een educatief bezoek brachten aan een boer. Het is een greep uit de projecten die in 2009 zijn uitgevoerd in het Nationale Landschap Laag Holland. Met de subsidieregeling voor kleinschalige projecten in Laag Holland willen de provincie en gemeenten zorgen dat het gebied zijn mooie karakter behoudt en verder ontwikkelt.

De regeling was in 2009 zoân succes dat de samenwerkingspartners de subsidiepot voor 2010 hebben vergroot met 68.000 euro tot 268.000 euro, waardoor er meer projecten gehonoreerd kunnen worden. Het geld is bedoeld voor onder andere het vergroten van de bekendheid van het Nationale Landschap Laag Holland en educatie aan scholen over het gebied. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend bij de provincie.

Over Laag Holland
Laag Holland kreeg in 2006 de status van Nationaal Landschap. Nederland telt twintig Nationale Landschappen. De overheid wil deze landschappen beschermen tegen de oprukkende verstedelijking, zodat we er ook in de toekomst nog van kunnen genieten. Laag Holland wordt vooral geroemd om het zeer open landschap, het geometrische inrichtingspatroon van de droogmakerijen en de strokenverkaveling. Dit deel van Noord-Holland komt het meest overeen met het beeld dat in binnen- en vooral het buitenland van Holland bestaat. De provincie Noord-Holland zet zich, samen met gemeenten en andere partijen, in voor het behoud van dit karakteristieke gebied. Kijk op www.laagholland.nl voor meer informatie.

Zie ook


* Subsidieregeling Nationaal Landschap Laag Holland
* Website Laag Holland

---