Gemeente Leeuwarden

Unique Lights opent verkoopkantoor in Leeuwarden

Bron: Gemeente Leeuwarden (16-03-2010)

'Bijdrage leveren aan duurzaam imago'

Unique Lights uit Sneek opent begin april een verkoopkantoor in Leeuwarden. De komst van deze specialist in LED-verlichting betekent een dubbelslag voor de gemeente. Het bedrijf zorgt voor werkgelegenheid en het duurzame imago van de stad wordt ermee versterkt. Het is ook dankzij de connecties van Unique Lights dat op 22 maart een Chinese delegatie een werkbezoek aan Leeuwarden brengt.

De vestiging in Leeuwarden moet het verkoopkantoor voor de drie noordelijke provincies worden. De keuze voor de Friese hoofdstad laat zich makkelijk raden, zo legt vestigingsmanager Wout van Raaij uit. "Hier gebeurt het allemaal. Leeuwarden wil koploper zijn op het gebied van duurzaamheid en wij zijn in Nederland koploper wat betreft LED-verlichting. Qua ambitie passen we dus goed bij elkaar. Wij willen onze bijdrage leveren aan wat Leeuwarden voor ogen heeft op het gebied van duurzaamheid."

Unique Lights is een internationaal opererende franchiseorganisatie en biedt een totaalconcept van onafhankelijke advisering en deskundige implementatie van LED-verlichting. Zo zijn onder andere ingenieursbureau Oranjewoud in Heerenveen en het ministerie van Economische Zaken door Unique Lights van LED-verlichting voorzien.

Unique Lights vestigt zich in een pand aan de Foeke Sjoerdswei op business park west. Vanuit dat kantoor gaan in eerste instantie vier medewerkers aan de slag met de verkoop van LED-verlichting. Van Raaij: "Het is echter de bedoeling dat hier uiteindelijk vijftien man komen te werken. Onze komst levert Leeuwarden straks dus banen op."

Op 22 maart komt er een Chinese delegatie uit Liyang naar Leeuwarden. "Deze delegatie komt elk jaar naar Nederland, maar is nog nooit in Friesland geweest", vertelt Van Raaij. "Wij kennen de mensen van de delegatie en hebben ze gewezen op alle duurzame ontwikkelingen in Leeuwarden. Ze waren meteen geïnteresseerd. In China moeten de gemeenten en provincies zelf zorgen voor voorzieningen. Daarom gaan ze vaak samenwerkingsverbanden aan met buitenlandse partijen. Ze zijn erg geïnteresseerd in wat er in Leeuwarden gebeurt op het gebied van watertechnologie, vooral in verband met hun drinkwatervoorzieningen. De delegatie maakt 22 maart een rondje langs diverse bedrijven in Leeuwarden."

Evelien Walstra van de afdeling Economische Zaken voegt toe: "De vestiging van Unique Lights in Leeuwarden draagt bij aan de werkgelegenheid en de versterking van ons duurzame imago. Daarnaast heeft Unique Lights een interessant netwerk waar Leeuwarden en Friesland van kunnen profiteren."