Gemeente Best

Koninklijke onderscheiding voor heer v/d Spijker

17-03-2010

Koninklijke onderscheiding voor de heer Van de Spijker

Burgemeester Yvo Kortmann reikte op dinsdag 16 maart 2010 een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Antoon van de Spijker. Hij ontvangt de onderscheiding ter gelegenheid van zijn afscheid als bestuurslid van de ZLTO, afdeling Best. De heer van de Spijker wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Van de Spijker is sinds 1960, onder meer als bestuurslid actief bij verschillende verenigingen en organisaties.

Inzet voor ZLTO
De heer Van de Spijker is sinds 1975 bestuurslid van de ZLTO, afdeling Best. De heer van de Spijker heeft zich als bestuurslid altijd sterk gemaakt voor de behartiging van de agrarische belangen in de gemeente Best. Als lid van het afdelingsbestuur heeft hij vanaf 2003 de regiovergaderingen van de vakgroep Rundveehouderij bijgewoond. Sinds 2002 is de heer van de Spijker portefeuillehouder Water van de afdeling ZLTO Best.

Vanaf 2008 is hij ook het aanspreekpunt voor de nieuw gevormde vakgroep Paardenhouderij. In de periode 1994 - 2001 was hij dit voor het aandachtsveld Milieu. Daarnaast is hij lid van de klankbordgroep natuurgebied De Scheeken. Jarenlang is de heer van de Spijker lid geweest van één van de schouwcommissies van het Waterschap De Dommel.

De heer Van de Spijker streeft realistische ambities na die de ondernemer in staat stellen hun bedrijfsvoering stap voor stap aan te passen aan het nieuwe beleid. Doelen moeten haalbaar en betaalbaar zijn.

Koninklijke onderscheiding voor de heer van de Spijker

Overige inzet
De heer Van de Spijker is al sinds 1960 een actief lid van Paardrijvereniging St. Odulphus. De vereniging is opgegaan in Ponyclub De Heydonckruitertjes, waarvan hij in 1970 één van de mede-oprichters was. Hiervan werd de heer Van de Spijker in 1986 voorzitter.

Een van de belangrijkste wensen van deze vereniging is onder zijn voorzitterschap gerealiseerd, namelijk de bouw van een overdekte oefenhal/manege. De ponyclub is in 1998 opgeheven en overgegaan in De Paardensport Vereniging Best. Ook van deze vereniging is de heer Van de Spijker tot 2004 voorzitter geweest. Na zijn terugtreden is hij zeer actief gebleven bij deze vereniging en heeft hij zich met name ingezet voor de realisatie van een geheel nieuwe oefenhal/manege op een andere locatie in Best. Deze moderne manege is in september 2008 officieel in gebruik genomen.

De heer Van de Spijker is ook actief bij de Coöperatieve Werktuigenvereniging Best. Sinds 1989 als voorzitter en daarvoor als bestuurslid. Hij heeft veel initiatieven genomen voor het aankopen van eigentijdse werktuigen.

---