Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 17-03-2010

Politie is nog steeds op zoek naar onbekend geweldpleger

BREDA: De politie is nog steeds op zoek naar de onbekende man die dinsdagmorgen 16 maart 2010 een 32-jarige vrouw mishandelde. Het geweld vond plaats omstreeks 11.30 uur op een parkeerterrein aan de Gasthuisvelden in Breda.

De 32-jarige vrouw uit Bergen op Zoom liep een lichte snijwond op in haar hals, vermoedelijk toegebracht met een steekwapen. Daarnaast had de vrouw een blauw oog en gekneusde ribben opgelopen. Het
buurtonderzoek en het sporenonderzoek hebben nog geen concrete aanwijzingen opgeleverd. De politie sluit niet uit dat de mishandeling mogelijk gerelateerd is aan de werkzaamheden van het slachtoffer. De vrouw werkt voor een hulpverleningsinstantie.

De dader zou een licht getinte man zijn van circa 38/40 jaar oud. Hij had zwart kort haar met een slag en was gekleed in een zwart leren jack en een donkere broek.
De politie roept eventuele getuigen of personen die mogelijk meer informatie kunnen geven op om zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Dieseldieven op heterdaad gepakt

BREDA: De Bredase politie betrapte in de nacht dinsdag 16 maart op woensdag 17 maart 2010 dieseldieven op heterdaad. De twee inzittenden van een personenauto trokken rond 02.40 uur de aandacht op de
Epelenberg. De auto ging er in eerste instantie vandoor en toen de agenten de auto achterhaald hadden, lagen de inzittenden plat om niet gezien te worden.
De auto stonk enorm naar diesel. Dat was logisch want in de auto stonden vier jerrycans. Verder lag er in het voertuig ook nog een valse kentekenplaat die gebruikt was bij het tanken zonder te betalen. De twee arrestanten zijn 18 en 40 jaar oud en afkomstig uit Sint Willebrord. De 40-jarige verdachte was bij zijn aanhouding in het bezit van een kleine hoeveelheid cocaïne. Het is nog onbekend waar de aangetroffen diesel is gestolen. De verdachten zijn in het belang van het verdere onderzoek

Verkeersgevaarlijk rijgedrag: rijbewijzen ingenomen

BREDA: Een 24-jarige Bredanaar moest in de nacht dinsdag 16 maart op woensdag 17 maart zijn rijbewijs bij de politie inleveren.
Verkeersgevaarlijk rijgedrag was de aanleiding voor de invordering. De man reed rond 01.00 uur in zijn BMW personenauto over de Ettensebaan. Zijn snelheid lag daarbij boven de 100 km/u terwijl ter plaatse maximaal 50 km/u mag worden gereden. Bovendien maakte hij met hoge snelheid gevaarlijke inhaalmanoeuvres. In de Dr. Struyckenstraat kon de politie hem tot stoppen dwingen. Hij moest mee naar het
politiebureau voor verhoor en het opmaken van een proces-verbaal. Zijn rijbewijs moest hij meteen achterlaten.

BREDA: Dinsdagmiddag 16 maart 2010 omstreeks 15.30 uur moesten ook twee motorrijders hun rijbewijs inleveren. Agenten klokten de snelheid van het duo op 110 km/u terwijl zij over de Moerlaken reden. Het ging om mannen uit Breda van respectievelijk 24 en 25 jaar oud.

Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 17-03-2010 13:37 | © Regio Midden en West Brabant |