Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Leerlingen helpen handje tijdens Boomfeestdag

Leerlingen druk in de weer op Boomfeestdag 2010. De gemeente Utrechtse Heuvelrug, Staatsbosbeheer, Landgoed Huis te Maarn en Landgoed Maarsbergen werken samen om Boomfeestdag 2010 in de gemeente Utrechtse Heuvelrug mogelijk te maken.

Leerlingen van diverse scholen plantten woensdagmorgen, samen met wethouders van de gemeente, bomen en bosplantsoen op verschillende locaties in de gemeente. Tegenwoordig zijn er jaarlijks ruim 400 gemeenten die deelnemen aan de Nationale Boomfeestdag. Ieder jaar worden door meer dan 150.000 kinderen, honderdduizenden bomen en struiken geplant. In de ruim 50 jaar dat de stichting Boomfeestdag nu bestaat, zijn er al ruim 10 miljoen bomen en struiken geplant!

In Driebergen-Rijsenburg werden in het bos van park Beerschoten Willinkshof bosplantsoen (eiken en beuken) geplant. In Doorn is in het Ludenbos in de hoek tussen de Woestduinlaan en de Oude Arnhemsebovenweg bosplantsoen aangeplant.

In Amerongen is in het Amerongsebos en in Leersum in het Zuylesteinse Bos samen met Staatsbosbeheer bosplantsoen geplant. De bossen van Staatsbosbeheer in Amerongen en Leersum en de gemeentelijke bossen in Driebergen-Rijsenburg zijn onderdeel van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

In Maarn is in samenwerking met Landgoed Huis te Maarn op het landgoed bosplantsoen geplant. Leerlingen van de Merseberch hebben hard gewerkt", meldde wethouder Elisabeth van Oostrum trots. ,,Ze hebben wel vijfhonderd boompjes geplant."

In Maarsbergen is samen met Landgoed Maarsbergen in de bossen van het landgoed bosplantsoen geplant.