Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Boomfeestdag 2010 ( persbericht 018, 2010)

Wethouder van Milieu F.J.A. Luijckx opent op woensdag 17 maart a.s. om 10.30 uur de Boomfeestdag in Hoogezand-Sappemeer. De leerlingen van groep 8 van o.b.s. ât Heidemeer gaan deze ochtend 45 bomen planten.

De leerlingen gaan per tweetallen 45 essen planten aan de Laveiweg, ten noorden van het Achterdiep, in Sappemeer. Medewerkers van Trio-bedrijven assisteren de leerlingen met het planten op de locatie, waarop de plantgaten gedeeltelijk al zijn voorbereid. Na de opening gaat wethouder Luijckx samen met een leerling van ât Heidemeer de eerste boom planten. Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag. Naar verwachting is de aanplant omstreeks 11.15 uur afgerond en is er voor de kinderen chocolademelk met koek. Bovendien krijgen alle leerlingen nog een leuk aandenken aan deze dag.

De gemeente doet mee aan de Boomfeestdag om kinderen kennis, inzicht en begrip voor bomen en de functie van bomen voor de samenleving bij te brengen. Zij kunnen dit vervolgens overbrengen op hun ouders cq. opvoeders én ze kunnen zich ook daadwerkelijk gaan inzetten voor behoud en bescherming van bomen en natuur. Kinderen zijn de volwassenen van morgen en als zij het belang van bomen in de natuur inzien, gaan zij zich later ook inzetten voor een groene, leefbare wereld. Er is gekozen voor het laten planten van een eigen boom, omdat dit nooit meer vergeten wordt!

Jaarlijks doen er in Nederland ongeveer 400 gemeenten, dat is 75%, mee aan de Boomfeestdag met in totaal ongeveer 110.000 kinderen en 30.000 volwassenen. Boomfeestdag staat hiermee op de 12e plaats in de Top 20 van grootste landelijke evenementen. Dit jaar wordt de landelijke Boomfeestdag voor de 54e keer gevierd.