Politie Utrecht

Persbericht Heuvelrug, 14.00 uur

Utrecht, 17-03-2010

Getuigenoproep berovingen en geweldsmisdrijf (herhaling persbericht 14.03.2010)

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 maart werden drie slachtoffers beroofd in en rond het centrum van Veenendaal. Een slachtoffer ligt op dit moment nog in het ziekenhuis. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en roept getuigen op.

De politie kreeg zondagochtend om 03.10 uur de melding dat een man beroofd zou zijn op de Kastanjelaan. Hier fietste een 21-jarige man uit Veenendaal over de Kastanjelaan en werd plotseling tegengehouden door vier jongens. De man werd vervolgens geschopt en geslagen en moest zijn kleding uittrekken. Ook werd hij bespoten met, vermoedelijk, pepperspray. Vervolgens moest de man enkele goederen afgeven waaronder een portemonnee. De jongens verdwenen vervolgens richting de wijk het Franse Gat.

Omstreeks 04.10 uur werd een 19-jarige man slachtoffer van straatroof op de Kanaalweg. De man uit Veenendaal werd vastgepakt door drie personen en werd vervolgens naar de grond gewerkt. Ook hij werd bestolen van zijn portemonnee en moest zijn kleding uittrekken waarna de verdachten verdwenen.

Omstreeks 04.20 uur kreeg de politie de melding dat iemand aan de Zandstraat gestoken was met een scherp voorwerp. Een 20-jarige man uit Veenendaal werd hier aangevallen door drie personen. Vermoedelijk wilden deze personen hem beroven maar het slachtoffer verzette zich hevig waardoor het niet lukt om spullen te stelen. Tijdens het gevecht met de verdachten werd hij gestoken met een scherp voorwerp en liep onder andere een klaplong op. Het slachtoffer werd vervoerd naar het ziekenhuis. De man ligt op dit moment nog in het ziekenhuis.

De politie startte direct een uitvoerig onderzoek en werd een speurhond ingezet. De volgende dag is een uitvoerig buurtonderzoek gehouden om meer te weten te komen van de daders.

De politie roept getuigen op zich te melden bij de politie. Specifiek ook naar getuigen die het slachtoffer (deels) ontkleed hebben zien lopen aan de Kastanjelaan. Dit slachtoffer heeft namelijk wel om hulp gevraagd bij enkele passanten maar kreeg deze niet.

De politie sluit niet uit dat de drie zaken door dezelfde verdachten zijn gepleegd. Na verhoren van de slachtoffers en gegevens uit het buurtonderzoek is de politie gekomen tot de volgende signalementen: Mannen met een licht getinte huidskleur, 18 tot 23 jaar, tussen 1.70 en 1.85, slank postuur. Een verdachte had zwart haar met grove krullen.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug onder telefoonnummer 0900-8844.Getuigen welke liever anoniem willen blijven kunnen bellen met 0800-7000.

De politie benadrukt dat bij verdachte situaties altijd direct 112 gebeld kan worden.