Politie Haaglanden

Exra persbericht 17 maart

Haaglanden, 17-03-2010

Politie houdt twee verdachten aan voor schietpartij in Den Haag Den Haag - Politie Haaglanden en het Openbaar Ministerie in Den Haag hebben dinsdag 16 maart in de Weimarstraat twee mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij aan de Gedempte Burgwal in Den Haag op donderdag 11 maart. Bij de schietpartij raakte een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zwaargewond.

De aangehouden verdachten zijn een 34-jarige man uit Den Haag en een 33-jarige man uit Hoek van Holland. De recherche heeft in de woningen van beide verdachten doorzoekingen gedaan.

De afgelopen dagen hebben rechercheurs hard gewerkt aan het oplossen van de zaak. Direct na de schietpartij donderdagochtend startte de politie onder leiding van het OM een rechercheonderzoek met een Team Grootschalige Opsporing (TGO). Zo werden getuigen ondervraagd en onderzochten medewerkers van de forensische opsporing met ondersteuning van een speurhond op de locatie naar sporen. Ook werd een helikopter ingezet bij de zoekactie naar de dader(s). Het onderzoek leidde in de vroege ochtenduren van dinsdag 16 maart tot de aanhoudingen van de verdachten.

Het 26-jarige slachtoffer verblijft nog altijd in het ziekenhuis. Hij is inmiddels buiten levensgevaar.

De twee verdachten worden vrijdag 19 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het tweetal zit in beperkingen. Het rechercheonderzoek is nog in volle gang.