Gemeente Heemskerk


vrijdag, 12 maart 2010

Asfaltreparaties in Heemskerk

Afgelopen week zijn op achttien locaties asfaltreparaties uitgevoerd. Hiermee is op de meeste locaties het gevaar ten gevolge van vorstschade aan de asfaltwegen geweken.

In het komend voorjaar, als de weersomstandigheden optimaal zijn voor de grotere asfaltwerkzaamheden, gaat de gemeente Heemskerk vier grotere asfalterings werkzaamheden verrichten. Er wordt een nieuwe asfaltlaag aangebracht op de Euratomsingel, De Tolweg, tussen de Duitslandlaan en Berkenhof en twee rotondes, te weten Bachstraat / Marquettelaan en Ruysdaelstraat / Carel van Manderstraat.

Daarnaast is de voorbereiding gestart om de Duitslandlaan anders in te richten. Er komen rode fietsstroken aan de zijkanten van de weg en brede middengeleiders. Dit om de voetgangers makkelijker te laten oversteken en om de snelheid van het autoverkeer te minderen. Tijdens deze herinrichtingswerkzaamheden wordt ook de Duitslandlaan voorzien van nieuw asfalt. Deze werkzaamheden zullen waarschijnlijk in het najaar gaan plaatsvinden. Tezijnertijd volgt meer informatie over de werkzaamheden.

---