Bond tegen het Vloeken

Bond tegen het vloeken niet altijd even succesvol in gebruik nieuwe media

VEENENDAAL De Bond heeft in november 2009 twitteraars op een positieve manier aangesproken op hun taalgebruik op twitter.com. Dat viel niet overal in goede aarde, een storm van protest was het gevolg. Hoewel je op Internet alles kunt zeggen wat je denkt, kun je daar Internetgebruikers niet publiekelijk op aanspreken. Tot deze conclusie komt de Bond tegen het vloeken in haar jongste nieuwsbrief, van maart 2010.

Kwam de commotie onverwacht? De voorlichter: De drempels op Internet zijn laag: je hoeft er weinig moeite voor te doen, slechts plaatsnemen achter het scherm en vervolgens anoniem en ongebreideld een mening typen. De Bond tegen het vloeken is, als je het zo zegt, een gemakkelijk doelwit. Toch is het van essentieel belang om in contact te komen met nieuwe doelgroepen, zoals jongeren. De Bond wil aansluiting zoeken: daar zijn, waar zij ook zijn. Daarom hebben we een hyvespagina en een twitterpagina.

De Bond wil inspelen op multimediale ontwikkelingen. De naam van God en de naam van Jezus is ons veel te lief om ons daar bij neer te leggen. Wij zullen ons daar ten allen tijde voor inzetten omdat dat onze taak is. De Bond beraadt zich op welke wijze dit moet gebeuren: via een gadget op hyves, een nieuwe poster voor op de treinstations en via nieuw te ontwikkelen videomateriaal? In elk geval willen we met onze activiteiten laten zien: de nieuwe media doen er toe, wij nemen het serieus. De Bond tegen het vloeken wil mee gaan doen in de dynamische en multimediale wereld.

In de nieuwsbrief is er verder aandacht voor een nieuwe cd. De Bond tegen het vloeken heeft op vrijdag 5 maart en zaterdag 6 maart een cd opgenomen in de Nieuwe Kerk te Katwijk. Diverse koren verleenden hun medewerking.
De nieuwsbrief wordt deze week bezorgd bij donateurs en stakeholders en is op de website van de Bond tegen het vloeken te downloaden.

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen en/of te downloaden: http://www.webkey2.nl/btv/images2/BTV767-MAG.KORT&BONDIG.FEB'10.pdf BTV767-MAG.KORT&BONDIG.FEB'10.pdf

Contactgegevens
Bond tegen het vloeken
Postbus 362
3900 AJ Veenendaal

Telefoon: 0318 - 512002
info@bondtegenvloeken.nl