Gemeente Soest

Rechter oordeelt: hond Moja moet gemuilkorfd blijven

17 maart 2010

De rechter heeft deze week de eigenaresse van de hond Moja in het ongelijk gesteld in het beroep dat zij had aangetekend bij de Rechtbank in Utrecht. De eigenaresse was het namelijk niet eens met het muilkorfgebod dat de gemeente Soest voor de hond had opgelegd vanwege de betrokkenheid bij een groot aantal bijtincidenten in Soest.

De rechter oordeelde echter dat Moja haar muilkorf in Soest moet ophouden.

De hond was in de zomer en het najaar van 2008 betrokken bij een groot aantal bijtincidenten waarbij veel kleine huisdieren werden doodgebeten. Dit veroorzaakte veel verdriet en onrust onder de eigenaren van kleine huisdieren in Soest.

Na diverse aangiften bij de politie van het doodbijten van konijnen, cavia's, katten en kippen legde de gemeente Soest op verzoek van de politie een muilkorfgebod op voor de hond. De eigenaresse tekende hiertegen eerst bezwaar aan bij het college van B&W.

Nadat de onafhankelijke bezwarencommissie van Soest haar in het ongelijk stelde, tekende ze beroep aan bij de Rechtbank in Utrecht. Deze stelde haar deze week eveneens in het ongelijk en verklaarde het beroep ongegrond.