Gemeente Dantumadeel


Bomen maken de buurt in Dantumadiel

Bomen zorgen voor leefbare straten, pleinen en parken. Ze zijn goed voor de gezondheid en vervullen een belangrijke rol bij maatregelen tegen klimaatverandering. Op 17 maart is daarom de nationale boomfeestdag 2010. Ook de gemeente Dantumadiel deed hier aan mee. Bij de nieuwbouwlocatie van de ZMLK-school `De Wingerd' in Damwâld hebben leerlingen van De Wingerd en de basisscholen `De Fontein' en `De Bron' 800 bomen en struiken geplant.

Het thema van de nationale boomfeestdag is dit jaar `Bomen maken onze buurt'. Met dit thema wordt aandacht gevraagd voor de waarde en het belang van de bomen in de wijken. Bij de nieuwbouw van De Wingerd zijn er een fiks aantal bomen gekapt, maar met het planten van 800 bomen en struiken van 13 verschillende soorten wordt de natuurwaarde van de omgeving hersteld.

Het programma bij De Wingerd begon omstreeks 9.30 uur. Burgemeester Arie Aalberts plantte samen met de oudste en jongste leerling van De Wingerd de eerste boom. Vervolgens ging een groep van 150 leerlingen aan de slag met het planten van de 800 bomen en struiken. De ochtend werd afgesloten met warme chocolademelk en koek. Boomfeestdag

Foto: Germ Westra
Boomfeestdag

Foto: Germ Westra
Boomfeestdag

Foto: Germ Westra
Boomfeestdag

Foto: Germ Westra
Boomfeestdag

Foto: Germ Westra
Boomfeestdag

Foto: Germ Westra