Gemeente Nijmegen

Grootscheepse sloop voor De Oversteek van start

17/03/2010

Vanaf deze week worden de panden van zeven bedrijven aan de Weurtseweg, Koopvaardijweg, Fabrieksweg en Mercuriusstraat gesloopt. De bedrijven maken plaats voor de nieuwe weg die het Industrieplein zal gaan verbinden met de nieuwe stadsbrug De Oversteek. In totaal wordt bijna drie hectare bedrijfsterrein met opstallen gesloopt. Eind mei moeten de sloopwerkzaamheden klaar zijn.

In totaal moeten 13 bedrijven wijken voor de bouw van het wegtracé richting de stadsbrug De Oversteek. Dit wegtracé loopt van het Industrieplein richting brug en gaat Verlengde energieweg heten. Het merendeel van de bedrijven is inmiddels aangekocht en heeft een nieuwe plek gevonden in Nijmegen of in de directe omgeving. Met een drietal bedrijven lopen nog onderhandelingen over aankoop.

Langs de Verlengde Energieweg komt straks een representatief bedrijvenpark. Omdat deze locatie in de Romeinse tijd ook al een handelsplek was, heeft het bedrijvenpark voorlopig de naam `Mercuriuspark' meegekregen, naar de god van de handel. Het bedrijvenpark wordt nog uitgebreid met het terrein aan de Weurtseweg. Hier loopt in de toekomst een nieuwe weg door het Waalfront, richting het centrum.