Gemeente Kollumerland

PB 25/2010 Kollumerland c.a. heeft primeur in uniek kunstproject

Kollum, 17 maart 2010

Vanochtend om elf uur gaf wethouder Reinoud Koster het startsein van het nieuwe kunstproject âStudio Seguénteâ van beeldend kunstenaar Dirk Hakze uit Sneek. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Kollumerland c.a.

Kollumerland c.a. heeft hiermee de primeur, als eerste gemeente waar het project wordt uitgevoerd. De komende week tot en woensdag 24 maart (met uitzondering van zondag 21 maart) is Dirk Hakze aan het werk op het grasveld links van MFC Oostenburg te Kollum aan de Oostenburgstraat 2. Na afloop van deze week krijgt de gemeente Kollumerland c.a. de beschikking over de werken die hij tijdens zijn verblijf heeft gemaakt.

Hierna zet Dirk Hakze zijn project voort in Makkum en Harlingen, en volgen locaties in Friesland en de rest van Nederland. Het is de bedoeling dat Dirk Hakze na zijn toer door Nederland doorreist naar Duitsland en Oostenrijk. Het project zal zich gedurende het tournee steeds verder ontwikkelen.

Studio Sequénte is een object, dat de kunstenaar als een mobiel atelier gebruikt.
Tijdens het kunstproject worden iedere dag kleine schilderijen gemaak. De muziek die de kunstenaar voor dit rondreizende project gebruikt, zijn de Nocturnes van de Franse componist Frédéric Chopin. Bezoekers kunnen door een venster in het mobiel atelier kijken naar de werkende kunstenaar. Ook hangen er een paar koptelefoons om de muziek waarop Hakze werkt te kunnen beluisteren.


---

***************************

Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA / Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum.