Gemeente Delfzijl

Delfzijl start procedure voor het vergroten van een vleeskuikenbedrijf bij Wagenborgen

Het college heeft een verzoek ontvangen om medewerking te verlenen aan het uitbreiden van een vleeskuikenbedrijf aan de Hoofdweg 157 - 161 bij Wagenborgen.

Het bedrijf heeft nu een capaciteit van 75.000 vleeskuikens en wil dit uitbreiden naar een grootte van 119.500 kuikens. De uitbreiding past niet binnen het geldende bestemmingsplan, maar voldoet wel aan het provinciale beleid ten aanzien van veehouderijen. De provincie stelt voorwaarden in de omgevingsverordening om te voorkomen dat veehouderijen het landschap aantasten, zo moet bijvoorbeeld in de bestaande verschijningsvorm worden gebouwd en worden boomsingels en struiken aangeplant om de bebouwing zoveel mogelijk in het landschap in te passen. De plannen zijn tot stand gekomen in overleg met de welstandscommissie.

Â

Het college heeft een ontwerpbesluit vrijstelling van het bestemmingsplan genomen waarbinnen de geplande uitbreiding past. Dat betekent dat het college in principe medewerking verleent aan het verzoek, maar eerst iedereen van het plan op de hoogte wil stellen. Op deze manier krijgt iedereen de kans om het plan in te zien en mogelijk te reageren door een zogenaamde zienswijze in te dienen, deze zienswijzen neemt het college mee in de belangenafweging die wordt gemaakt bij het nemen van het definitief besluit. Het ontwerpbesluit ligt zes weken ter inzage op het gemeentehuis, binnen deze periode kunnen de zienswijzen worden ingediend.