Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 17-03-2010

Dronken Oosterhouter is rijbewijs kwijt

DONGEN: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 23.50 uur op de Vierbundersweg een 26-jarige Oosterhouter aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de controle bleek dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Hij blies 535 ugl en moest omdat hij onder de categorie beginnend bestuurder valt (korter dan vijf jaar een rijbewijs) zijn rijbewijs inleveren. De bestuurder verklaarde drie halve liters bier gedronken te hebben. Ook had hij een halve joint gerookt. Hij was toch gaan autorijden omdat hij een jong meisje thuis wilde brengen, zij had namelijk geen vervoer.

Ongewenst vreemdeling scheurt over de snelweg

RAAMSDONKSVEER: Agenten hebben dinsdagavond omstreeks 21.05 uur op de Maasdijk na een serie verkeersovertredingen een 57-jarige man met de Belgische nationaliteit aangehouden die in het opsporingsregister vermeld staat als ongewenst vreemdeling.

De dienders zagen de Belg over de A27 scheuren. Hij reed met een snelheid van zeker 150 km / uur in de richting van Utrecht rijden. Ook bleef hij links rijden. Voor beide overtredingen kreeg hij een geldboete, namelijk 184 euro voor de snelheid en 90 euro voor het links rijden. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Waalwijker aangehouden voor huiselijk geweld

WAALWIJK: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 18.30 uur in een woning in Dongen een 49-jarige Waalwijker aangehouden voor huiselijk geweld.

De verdachte woon samen met zijn vriendin en hun kinderen op een adres in Waalwijk. Gistermiddag was er een heftige ruzie ontstaan, waarna de verdachte kennelijk zijn zelfbeheersing verloor. Hij gooide volgens de aangifte met een stoel waarna een ruit in de woonkamer en de
salontafel werden vernield. Hierna verliet hij de woning waarna hij naar een adres in Dongen vertrok waar hij onder verzet is aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Coniferen in brand

KAATSHEUVEL: Vanmorgen is omstreeks 07.50 uur melding gedaan van het in brand steken van een conifeerhaag aan de Burg. van Besouwlaan. Het ging om een heg van circa drie meter hoog, over een lengte van circa vier meter. De politie gaat uit van brandstichting.

Arrestatie voor stalking

GOIRLE / OOSTERHOUT: De politie heeft vanmorgen een 28-jarige Oosterhoutse aangehouden ter zake stalking. De arrestatie volgde na een aangifte van een echtpaar uit Goirle. Zij werden volgens hun aangifte al gedurende een lange periode door de Oosterhoutse lastig gevallen met stelselmatige gestuurde dreigende SMS-berichten. Ook heeft de vrouw diverse keren gebeld naar de vaste lijn van de
aangevers. De politie stelt een nader onderzoek in. De verdachte is in verzekering gesteld.

Drie bekeuringen en twee strafpunten voor inwoner (22) uit Veen

WIJK EN AALBURG: Een motoragent heeft vanmorgen rond 11.30 uur een 22-jarige man uit Veen voor drie verkeersovertredingen op de bon geslingerd. De man valt onder de categorie beginnend bestuurder en heeft twee strafpunten gekregen op zijn beginnersrijbewijs.

De politieman zag dat een automobilist met hoge snelheid een rotonde nam aan de Provinciale Weg Zuid. De motoragent reed achter de auto aan, die veel te hard reed. De motoragent stelde vast dat er zeker met een gecorrigeerde snelheid van 127 km / uur werd gereden, op een traject waar een maximum van 80 km / uur is toegestaan. Bovendien zag de agent dat de bestuurder net voor de rotonde bij Genderen een voorganger inhaalde terwijl hij over de dubbele doorgetrokken strepen reed en onvoldoende afstand hield. De agent heeft de jonge
automobilist drie bekeuringen en twee strafpunten gegeven.

Beginnersrijbewijs

Het allereerste rijbewijs dat je bij de gemeente afhaalt, heb je vijf jaar op proef. Als nieuwe weggebruiker krijg je namelijk een strafpunt als je wordt aangehouden en veroordeeld vanwege bijvoorbeeld:
bumperkleven, snelheidsovertredingen van meer dan dertig kilometer per uur, een te hoog alcoholpromillage, het veroorzaken van ongevallen waarbij doden of gewonden vallen. Het rijbewijs wordt geschorst als je drie strafpunten hebt. Je moet dan bij het CBR een
rijvaardigheidsonderzoek ondergaan. Rijd je de eerste vijf jaar na het behalen van uw rijbewijs verantwoord en volwassen, dan wordt het beginnersrijbewijs automatisch definitief.

Verkeerscontrole in Werkendam en Dussen

WERKENDAM / DUSSEN: De politie heeft vanmorgen op de Bandijk in Werkendam en op de Provinciale weg BN283 ter hoogte van Dussen verkeerscontroles gehouden. Er zijn elf bekeuringen uitgeschreven. Vijf bekeuringen zijn er uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordels en zes bekeuringen voor bestuurders die hun rijbewijs niet konden tonen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 17-03-2010 15:51 | © Regio Midden en West Brabant |