KNHS

Kwalificatie eisen voor uitzending buitenland dressuurjeugd aangepast 17 maart 2010
brigit van der drift EK Kur

ERMELO (KNHS) In het nieuwe Wedstrijdreglement Dressuur, dat ingaat per 1 april 2010, zijn onder andere de verzwaarde criteria opgenomen om uitgezonden te worden naar internationale dressuurevenementen. Deze criteria hebben betrekking op de young riders, junioren en ponycombinaties.

Om deel te mogen nemen aan FEI-evenementen voor young riders en junioren dient twee keer een percentage van 61,00 % te zijn behaald in een individuele en/of landenproef tijdens een categorie 1 of Subtopwedstrijd, binnen negen maanden voorafgaand aan de definitieve inschrijving van het evenement.

Om deel te mogen nemen aan FEI-wedstrijden voor ponys dient twee keer een percentage van 61,00 % te zijn behaald in een nationale individuele en/of landenproef binnen negen maanden voorafgaand aan de definitieve inschrijving van het evenement.
Voorheen moesten young rider-en junioren combinaties twee keer een percentage hebben behaald van 60%, binnen een jaar voorafgaand aan de definitieve inschrijving van het betreffende evenement en ponycombinaties hadden een stand van Z2 + 5 winstpunten nodig om internationaal uitgezonden te worden.

Het volledige Wedstrijdreglement Dressuur 2010 is te vinden op www.knhs.nl onder dressuur -> reglementen.