JOSEPH stopt met gouden randje

17/03/2010 16:09

Joop van den Ende Theaterproducties

Op 4 juli 2010 valt het doek voor de succesvolle musical JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat in het Beatrix Theater Utrecht. Al bijna 600.000 bezoekers hebben in 1,5 jaar de musical bezocht. JOSEPH begon als een landelijke tour en werd wegens succes verlengd in het Beatrix Theater Utrecht. Met meer dan 25.000 verkochte exemplaren van het castalbum mag de musical de gouden status op haar naam zetten. Freek Bartels nam vanmiddag van medespeler Jamai Loman als eerst het gouden exemplaar in ontvangst.

JOSEPH, is voor het hele gezin, een vrolijke en kleurrijke musical van het succesvolle theaterduo Tim Rice en Andrew Lloyd Webber. De musical gaat over Jozef in Egypte. Omdat Jozef de lieveling is van zijn vader Jakob, wordt hij door zijn elf jaloerse broers als slaaf verkocht. Uiteindelijk belandt Jozef in de gevangenis, waar blijkt dat hij een bijzondere gave heeft: hij kan dromen uitleggen. Als de Farao door een nare droom wordt gekweld, verklaart Jozef hem zijn dromen en geeft hem goed advies. Als dank kroont de Farao hem tot onderkoning van Egypte. Dan ziet hij na al die jaren zijn broers weer en stelt hen op de proef.

Na JOSEPH zal de rockmusical van QUEEN We Will Rock You te zien zijn in het Beatrix Theater Utrecht. We Will Rock You met 32 hits van QUEEN, gaat over jongeren die vechten voor hun eigen rechten, voor hun individualiteit en hun liefde voor muziek.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.musicals.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/