Gerechtelijke organisatie

Amsterdamse hof veroordeelt mensenhandelaar tot 5 jaar gevangenisstraf

Amsterdam, 17 maart 2010 - Het gerechtshof Amsterdam heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaak tegen Imdat C. en hem net als de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar.

Mensenhandel
Het hof heeft bewezen verklaard dat C. zich schuldig heeft gemaakt aan uitbuiting van drie buitenlandse prostituees. De verdachte C. was met twee van hen een relatie aangegaan. Hij spiegelde hun een mooie gezamenlijke toekomst voor waardoor zij geld dat zij in de prostitutie verdienden aan hem in bewaring gaven. Hij had hun niet verteld dat hij getrouwd was. C. had het geld op zijn eigen rekening in Turkije gezet en deels verstopt in zijn echtelijke woning.

Witwassen
C. is tevens veroordeeld voor het witwassen van de uit prostitutie verkregen gelden.

Verkrachting en vrijheidsberoving
Het hof vindt ook bewezen dat C. de derde vrouw heeft verkracht en wederrechtelijk van haar vrijheid heeft beroofd in de woning van een kennis. De vrouw wist te ontvluchten en deed aangifte. De zaak kwam zo aan het rollen.

Het hof vindt dat C. op flagrante wijze misbruik heeft gemaakt van deze buitenlandse vrouwen. Zij zaten in een kwetsbare positie in een vreemd land.

De raadsvrouw van de verdachte vond de verklaringen van de vrouwen niet betrouwbaar. Het hof denkt daar anders over. De verdachte bevestigt dat hij voor de vrouwen onderdak verzorgde en voor hen als taxichauffeur optrad. Ook ontkent hij niet dat twee van hen aan hem geld in bewaring gaven. Het hof gelooft niet dat C. dat belangeloos deed. C. bedroog de vrouwen en zij konden niet meer zelf beschikken over het geld dat zij aan hem in bewaring hadden gegeven. C. moet aan twee vrouwen een schadevergoeding betalen.

LJ Nummer

BL7890
Zie het origineel

Bron: Gerechtshof Amsterdam Datum actualiteit: 17 maart 2010 Naar boven