Gemeente Hoorn

Start voorinschrijving Hoornse Wijkenlopen

Dit jaar organiseert het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn voor de 21e keer de Hoornse Wijkenlopen. De wijkenlopen worden acht weken lang op woensdagavond gehouden. De eerste loop vindt plaats op 12 mei 2010 bij sporthal De Kers. Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar is er een Kidsloop. De voorinschrijving is tot 23 april geopend.

Parcours
Het Sportopbouwwerk probeert bij iedere loop zo veel mogelijk variatie in het parcours aan te brengen. Zo wordt iedere woensdag een andere wijk van Hoorn aangedaan. De ene keer rennen de deelnemers door een park en de andere keer over een verharde ondergrond door de wijk. Het parcours is geschikt voor jong en oud en biedt goede trainingsmogelijkheden voor zowel de recreatieve als de wedstrijdloper. De looproute is 2,5 kilometer en kan 1, 2, 3 of 4 keer worden gelopen. De mogelijke afstanden zijn dus 2,5; 5; 7,5 of 10 kilometer.

Inschrijven
Om deel te nemen aan de Wijkenlopen zijn twee inschrijvingsmogelijkheden. De deelnemers kunnen zich voor iedere loop op de avond zelf inschrijven vanaf 18.30 uur of ze kunnen een stempelkaart kopen. Een losse inschrijving kost 3,50 euro inclusief een medaille of 3 euro voor wie geen herinnering wil ontvangen. Een stempelkaart kost 15 euro. Hiermee kunnen de deelnemers aan alle acht lopen deelnemen. Bij aanschaf van de stempelkaart ontvangt men een T-shirt. Vorig jaar zijn maar liefst 498 stempelkaarten verkocht. Om de drukte bij inschrijving op 12 mei te voorkomen is het daarom tot 23 april mogelijk om vooraf een stempelkaart te bestellen via www.sportopbouwwerkhoorn.nl. Deze stempelkaart kan vervolgens op woensdag 28 april of donderdag 29 april tussen 19.00 uur en 21.00 uur opgehaald worden bij Sporthal De Kers, Moerbalk 1, 1628 GW Hoorn.

Kidslopen
Ook dit jaar is er een Kidsloop. De Kidsloop is voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De afstand van een ronde is ongeveer 500 meter. Net als bij de Wijkenlopen kan het parcours maximaal vier keer worden gelopen. Het startschot klinkt bij de Kidslopen om 19.00 uur. De voorinschrijving loopt via de basisscholen uit de gemeente Hoorn. Inschrijving is ook mogelijk vanaf 18.30 uur op de dag van de Kidsloop. De kosten zijn 1,50 euro per persoon inclusief medaille of 1 euro voor wie geen herinnering wil ontvangen. De opbrengst van de Kidsloop gaat naar Stichting Todos. Stichting Todos (Toekomst door Sport) doet sportontwikkelingswerk in sloppenwijken en geeft Nederlandse jongeren inzicht in het belang van sport en spel voor jongeren in sloppenwijken. Daarnaast laat Todos Nederlandse jongeren actief in beweging komen om een financiële en materiële bijdrage te leveren aan het sportontwikkelingswerk.

Voor de Kidsloop worden de Hoornse basisscholen benaderd. Voor de Kidsloop in de wijk waar de school staat kunnen de kinderen zich vooraf op school inschrijven. Natuurlijk kunnen deze kinderen ook aan de andere Kidslopen in de andere wijken deelnemen. Hiervoor kunnen ze zich ter plaatse inschrijven. Bij de laatste loop op 30 juni zijn alle scholen uitgenodigd.

Start
De tijdwaarneming gebeurt ook dit jaar door Nico Smal van Running Time. Het startschot klinkt bij iedere loop om 19.30 uur. Bouke Pitstra verzorgt het commentaar.

Schema
Datum Wijk Startplaats Adres 12 mei Kersenboogerd Sporthal De Kers Moerbalk 1, Hoorn 19 mei Risdam-Noord V.V. HSV Sport Hondsdraf 49, Zwaag 26 mei Binnenstad V.V. Hollandia ABC Julianapark, Hoorn 02 juni Nieuwe Steen Hockeyvereniging WFHC Nieuwe Steen 9, Hoorn 09 juni Grote Waal Kanovereniging Flevo Dwaalpark 2, Hoorn 16 juni Risdam-Zuid Sportcentrum Vredehof Vredehofstraat 5, Hoorn 23 juni Zwaag/Blokker S.V. Westfriezen Wilhelminastraat, Zwaag 30 juni Hoorn-Noord H.R.T.C. Holenweg 14, Hoorn

De organisatie hoopt net als voorgaande jaren op een stijgend aantal deelnemers en wenst iedereen gezonde en sportieve Wijkenlopen toe. Meer informatie over de Wijkenlopen is te vinden op www.sportopbouwwerkhoorn.nl. Tijdens kantooruren is het Sportopbouwwerk ook telefonisch bereikbaar, (0229) 252620. Laatste wijziging van deze pagina: 17 maart 2010