Gemeente Heusden


Twee nieuwe bedrijven naar Het Hoog

JVD uit Elshout en Fresenius Medical Care uit Nieuwkuijk gaan zich vestigen op bedrijvenpark Het Hoog in Nieuwkuijk. Het college van Heusden heeft dinsdag 16 maart jl. zijn goedkeuring gegeven aan de verkopen.

"Erg goed nieuws in deze economisch zware tijden", laat burgemeester Henk Willems verheugd weten. "Na het aangekondigde vertrek van de productie van Wärtsilä, konden we deze opsteker wel gebruiken. Het laat zien dat onze gemeente nog steeds heel aantrekkelijke locaties voor bedrijven heeft. Daarnaast is het natuurlijk goed voor je naamsbekendheid als je twee van dergelijke bedrijven binnen je gemeentegrenzen hebt."

Internationaal
Beide nieuwkomers hebben een sterke, internationale uitstraling. JVD is als distributeur van artikelen voor de handboogsport al jaren marktleider in Europa. Ze levert aan winkeliers in meer dan 40 landen, en ook aan Olympische Sporters. Fresenius Medical Care is een multinational, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van innovatieve dialyseproducten en kunstnieren, en telt wereldwijd 110.000 medewerkers waarvan 40 in Nieuwkuijk.

JVD koopt op Het Hoog een perceel van 6.785 vierkante meter. Daarop verrijst een pand met kantoren, showroom, magazijn en werkruimte. Het bedrijf - met twintig medewerkers - beschikt momenteel nog over beperkte productiecapaciteit, maar denkt er over om zelf producten te gaan ontwikkelen en die in het Verre Oosten te produceren. Fresenius betrekt een perceel van 2.800 vierkante meter, waarop een gebouw met kantoor en technische ruimten komt te staan.

Naar verwachting openen beide bedrijven eind dit jaar hun deuren op Het Hoog.
Geplaatst op: 17 maart 2010