Politie Gelderland-Midden

Meisje lastiggevallen, politie zoekt getuigen

Publicatiedatum: 17-3-2010 16:50:21

ARNHEM - Op de Statenlaan in Arnhem is dinsdagmiddag 16 maart een 13-jarig meisje lastiggevallen door een onbekende man. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen.

Het meisje liep omstreeks 15.45 uur vanaf de Groen van Prinsterenstraat de Statenlaan in. Op de Statenlaan werd zij vanuit een donkere auto aangesproken door een nog onbekende man. Het meisje was hier niet van gediend en vervolgde haar weg. Hierop stapte de man uit de auto, liep haar achterna en wilde haar vervolgens vastpakken. Het meisje begon te gillen waarop een voorbijkomende fietsster haar te hulp schoot. Hierop is de man weg gegaan.

Getuigenoproep
De politie is in deze zaak op zoek naar getuigen. Zij komt in het bijzonder graag in contact met de fietsende vrouw die het meisje te hulp schoot. Deze vrouw droeg een blauw/witte Albert Heijn tas bij zich. Men kan de politie bereiken via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook. Bel dan naar 0800-7000. (029419)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Edese sportleraar verdacht van aanranding

Publicatiedatum: 17-3-2010 16:47:53

EDE - Een 18-jarige jongen uit Ede is maandag 15 maart door de politie aangehouden op verdenking van aanranding. De jongen was werkzaam als sportleraar op een sportschool in de gemeente Ede en wordt ervan verdacht drie minderjarige meisjes onzedelijk te hebben betast.

Medio januari van dit jaar meldden de ouders van een van de meisjes het voorval bij de politie die daarop een onderzoek instelde. Gaande dat onderzoek bleken er nog twee meisjes te zijn die vertelden hetzelfde te zijn overkomen. Ook zij deden aangifte tegen de Edenaar. De slachtoffers zijn in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.

Brief
Ouders van kinderen die op de bewuste sportschool komen zijn door middel van een brief op de hoogte gesteld dat er een politieonderzoek is ingesteld.

Vrijgelaten
De Edenaar was in verzekering gesteld voor nader onderzoek en is door zijn werkgever de toegang tot de sportschool ontzegd. De Edenaar is na verhoor sinds dinsdagmiddag 16 maart op last van het Openbaar Ministerie vrijgelaten. Zij bepaalt wat er verder met de zaak gebeurt. Vanwege privacybelangen kunnen inhoudelijk verder geen nadere mededelingen worden gedaan over de zaak.
(002334)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053