Gemeente Deventer

week 11 - 15 maart tot en met 19 maart 2010

Gepubliceerd: 16 maart 2010 11:50

Laatst gewijzigd: 17 maart 2010 16:23

Ontwerp bestemmingsplannen, voorontwerpbestemmingsplan, inloopavond, bestemmingsplan Zandweerd Zuid onherroepelijk, bestemmingsplan Colmschate West goedgekeurd.

Ontwerpbestemmingsplan Baarhorsterdijk 3, Bathmen

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 18 maart 2010 tot en met 28 april 2010 voor een ieder ter inzage ligt:

* het ontwerpbestemmingsplan "Baarhorsterdijk 3"

Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk een woning op de Baarhorsterdijk 3 te Bathmen te realiseren.

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien via RO-online (www.ruimtelijkeplannen.nl) en op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen. Op deze site kunt u ook een directe link vinden naar het bestemmingsplan op RO-online.

De digitale bestanden van het ontwerpbestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld via http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans. Op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen kunt u een directe link vinden naar de vindplaats van de bestanden van het plan.

Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81, bij het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70 en in Bathmen in de Openbare Bibliotheek, Schoolstraat 13.

Gedurende genoemde termijn kan iedereen schriftelijk zijn zienswijze over dit ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de Gemeenteraad, t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer o.v.v. "zienswijze ontwerpbestemmingsplan Baarhorsterdijk 3". Het is ook mogelijk mondeling zienswijzen kenbaar te maken bij mw. J. Vrielink-Simonse van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer of bij mw. T. Boutkan van het secretariaat, telefoon 14 - 0570.

Voorontwerpbestemmingsplan Looërmark 2009

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 18 maart tot en met 28 april 2010 bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81 te Deventer, in de Openbare Bibliotheek, Brink 70 te Deventer en in de Bibliotheek Bathmen, Schoolstraat 13 te Bathmen ter inzage ligt:

o het voorontwerpbestemmingsplan Looërmark 2009

Voor het gebied Looërmark geldt nu nog een bestemmingsplan uit 1985. Met het nieuwe bestemmingsplan voor Looërmark wordt het huidige bestemmingsplan geactualiseerd.
De huidige situatie wordt zoveel mogelijk vastgelegd. Het grootste verschil met het voorgaande bestemmingsplan is dat de bestemming `Bostuin' niet meer aanwezig is. Alle woningen met omliggende tuinen en erven worden bestemd als `Wonen'. Dit betekent niet dat dit ten koste gaat van het bosachtige karakter van het gebied, er zijn specifieke regels gegeven aan het toestaan van bebouwing. In vergelijking met het oude bestemmingsplan zijn zo veel mogelijk de bestaande bouwmogelijkheden en -onmogelijkheden overgenomen.

Het voorontwerpbestemmingsplan kunt u inzien via RO-online (www.ruimtelijkeplannen.nl) en op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen. Op deze site kunt u ook een directe link vinden naar het bestemmingsplan op RO-online.

Gedurende genoemde termijn kan iedereen schriftelijk inspraakreacties indienen bij het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer, o.v.v. "inspraakreactie voorontwerpbestemmingsplan Looërmark 2009". Ook kan mondeling worden ingesproken bij mw. S. Klaver van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 - 0570

Inloopavond

Over dit bestemmingsplan organiseert de gemeente op woensdag 31 maart 2010 een inloopavond. Tijdens deze avond kunt u het bestemmingsplan inzien. Er zullen enkele ambtenaren van de gemeente aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden. U bent van harte welkom op een voor u gunstig tijdstip tussen 19 en 21 uur in de Museumboerderij De Pothaar, Pothaarsweg 8 te Bathmen.

Bestemmingsplan Zandweerd Zuid onherroepelijk

Het college van burgemeester en wethouders deelt mee dat het bestemmingsplan Zandweerd Zuid onherroepelijk is geworden.

Het bestemmingsplan kunt u inzien bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81 en op de website www.deventer.nl/bestemmingsplannen.

Bestemmingsplan Colmschate West goedgekeurd

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 18 maart tot en met 28 april 2010 bij Publiekszaken (Leeuwenbrug 81), bij de gemeentelijke informatiebalie in de Openbare Bibliotheek (Brink 70) en in de Wijkbibliotheek Colmschate (Flora 259) ter inzage ligt:

* het besluit van Gedeputeerde Staten van Overijssel d.d. 24 februari 2010, nr 2010/0033901, over de goedkeuring van het bestemmingsplan Colmschate-West en het betreffende bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan betreft een actualisatie van de huidige gelende bestemmingsplannen (6 in totaal) voor de wijken Blauwenoord, Groot en Klein Douwel. In het grootste deel van het plangebied worden geen ingrijpende veranderingen in de functionele en ruimtelijke structuur voorzien. Het bestemmingsplan heeft dan ook primair een beheersfunctie. Dit wil zeggen dat het vastleggen en behouden van de bestaande ruimtelijke, functionele en verkeerskundige situatie voorop staat. Nieuwe ontwikkelingen zijn van ondergeschikte aard en beperken zich hoofdzakelijk tot het bieden van uitbreidingsmogelijkheden voor de bestaande bebouwing.

U kunt het plan ook inzien op de website:
www.deventer.nl/bestemmingsplannen.

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende die tijdig bedenkingen tegen het bestemmingsplan bij Gedeputeerde Staten heeft ingediend en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich met zijn bedenkingen tot Gedeputeerde Staten te wenden, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.