FNV Bondgenoten

Transportbedrijf sluit vestiging in Born en ontneemt werknemers rechten

Het transportbedrijf Van der Vlist heeft dochteronderneming Dabekausen transport in Born gesloten. Voor de 19 werknemers is een ontslagvergunning aangevraagd. De sluiting van de verliesgevende onderneming draagt bij aan een verbetering van de financiële situatie voor de hele holding. Toch weigert de directie om met FNV Bondgenoten over een sociaal plan voor de werknemers te praten.

Henri Janssen, bestuurder van FNV Bondgenoten: "De chauffeurs kregen op hun rit te horen dat het bedrijf ging sluiten en moesten direct hun vrachtauto's inleveren. Hierdoor is ze het recht op vakbondsacties ontnomen. Ik ben verbijsterd over de manier waarop wordt omgegaan met deze mensen. Zij hebben zich jarenlang ingezet voor dit transportbedrijf. Met leden beraad ik me op acties om alsnog een sociaal plan af te sluiten."

Op donderdag 17 maart is er een bijeenkomst voor de leden van FNV Bondgenoten die werken voor transportbedrijf Van der Vlist, Dabekausen, in Nieuwstadt-Sittard. Het transportbedrijf Van der Vlist heeft zijn hoofdkantoor in Groot-Ammers.