Gemeente Goedereede


NL DOET 2010 is de gemeente Goedereede

Vanaf 2010 is NL Doet de nieuwe naam voor MADD (Make A Difference Day). NL Doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Iedereen kan meedoen. NL Doet is dit jaar op 19 en 20 maart. Dan komen naar verwachting 100.000 mensen in actie voor sociale organisaties. Zij klaren er extra klussen zoals het verven van een clubhuis, het uitmesten van hokken in een asiel, een verwendag voor bewoners van een verzorgingshuis of het op orde brengen van de administratie van een vereniging.

NL Doet zet de schijnwerpers twee dagen op vrijwillige inzet. Daarmee levert NL Doet een belangrijke bijdrage aan het imago van vrijwilligerswerk en bevordert maatschappelijke inzet. Ieder jaar leidt deze landelijke actie tot een toename van het aantal vrijwilligers. Zo werken we samen aan het behoud van vele unieke organisaties!

NL doet in de gemeente Goedereede!
De gemeente Goedereede organiseert in het kader van NL Doet op vrijdag 19 maart en zaterdag 20 maart speciale dagen voor haar vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn actief bij organisaties zoals verenigingen, maatschappelijke organisaties, scholen, zorginstellingen en kerken. Mede dankzij de inzet van deze vrijwilligers wordt de lokale gemeenschap kleur gegeven. De gemeente Goedereede wil haar vrijwilligers ook dit jaar weer een blijk van waardering geven voor hun geweldige inzet.

Activiteiten
Op vrijdag 19 maart en zaterdag 20 maart 2010 zullen de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en het gemeentepersoneel zich een aantal uren belangeloos inzetten voor de uitvoering van klussen die door de vrijwilligersorganisaties zijn aangedragen. Zo gaan burgemeester Van de Velde-de Wilde, wethouder Admiraal en leden van Buurtvereniging 't Hôôd op vrijdagmiddag 19 maart met een bloemetje langs bij een aantal 70-plussers in Goedereede-Havenhoofd. Daarnaast gaan wethouder Feller, raadsleden en medewerkers van de gemeente op de terreinen van Scouting Goedereede, Scouting Jan Joosten en de Martinuskapel meehelpen met snoei- en andere voorkomende tuinwerkzaamheden. Op zaterdagochtend 20 maart gaan een aantal medewerkers van de gemeente assisteren bij de open dag in Zorgcentrum de Vliedberg.

Op zaterdag 20 maart worden alle vrijwilligers in het zonnetje worden gezet tijdens een feestelijke bijeenkomst in zalencentrum Dorpstienden. `s Middags kunnen leden van vrijwilligersorganisaties twee workshops volgen: één op sportief gebied en één op kunstgebied. Ook is er gelegenheid om verschillende stands te bezoeken, die gericht zijn op bewegen en gezondheid. `s Avonds worden de vrijwilligers getrakteerd op een feestelijk dinerbuffet. Hoogtepunt van het avondprogramma vormt de verkiezing van de Vrijwilliger van het jaar.

Thema: Goedereede doet!
Het thema van het middagprogramma is "Goedereede doet!" De gemeente Goedereede neemt dit heel letterlijk door de vrijwilligers sportieve en culturele activiteiten aan te bieden. Olga Commandeur, bekend van het tv-programma "Nederland in beweging!" en ambassadrice van "30 minuten bewegen 50+", zal met een lezing de middag openen. Tijdens deze lezing zal zij het belang van vrijwilligerswerk benadrukken en de aanwezigen een stelling voorleggen waarover zij tijdens de workshops kunnen nadenken en met elkaar van gedachten kunnen wisselen. Doel van de workshops is dat de vrijwilligersorganisaties elkaar leren kennen op een ongedwongen, ontspannen manier waardoor er mogelijke contacten en netwerken kunnen ontstaan. Olga Commandeur zal een sportieve, laagdrempelige workshop "Sportief bewegen" geven. Verder verzorgt de Kunststichting Goedereede een workshop schilderen met als thema "Goedereede beweegt". De Kunststichting Goedereede kent u wellicht van de jaarlijkse Kunstdagen in Goedereede en de exposities die regelmatig in het gemeentehuis te Goedereede te bezichtigen zijn.

Verkiezing Vrijwilliger van het jaar 2010 gemeente Goedereede Ook dit jaar wordt in Goedereede de Vrijwilliger van het jaar gekozen. De aanwezige vrijwilligers bepalen op 20 maart zelf wie deze titel een jaar lang mag dragen. De vijf genomineerden zijn:

Naam: Mevrouw Laura Diderik
Organisatie: Stichting Scouting Goedereede
Motivatie: "Laura is sinds een jaar vrijwilliger bij Scouting Goedereede. Ze is bij de vereniging betrokken geraakt omdat haar kinderen lid zijn. Laura heeft zich het afgelopen jaar enorm ingezet voor het realiseren van een nieuwe steiger op het terrein van de Scouting Goedereede. De huidige steiger is meer dan 35 jaar oud en voldoet niet meer aan de veiligheidseisen. Een nieuwe steiger is noodzakelijk voor het voortbestaan van de vereniging, met name voor de groep Zeeverkenners. Als penningmeester van de vereniging heeft Laura er een dagtaak aan gehad om tot een oplossing voor dit probleem te komen en het is haar uiteindelijk gelukt. Daarnaast is Laura een open spontane vrouw, die veel bij de vereniging te vinden is en staat voor de scouting", aldus Sylvia Boulassouak, secretaris van scouting Goedereede.

Naam: De heer Wim de Vries
Organisatie: Molenstichting Goeree-Overflakkee
Motivatie: "Wim is al bijna 25 jaar vrijwillig molenaar en draait bijna iedere zaterdag de molen. De molen maakt ieder jaar heel wat omwentelingen. Dit wordt bijgehouden en is van belang voor het verkrijgen van subsidies. Daarnaast is hij naast zijn full-time baan bij de gemeente Hellevoetsluis ook actief in het bestuur van de molenstichting, lid van de vrijwillige brandweer Goedereede en zet hij zich in voor de kerk." zegt de heer Vroegindeweij, voorzitter van het bestuur van de molenstichting.

Naam: Mevrouw Marie Westdijk
Organisatie: Oranjevereniging Ouddorp
Motivatie: "Mevrouw Westdijk zit al in de Oranjevereniging vanaf 1978. Zij zorgt al ruim 25 jaar voor alle adverteerders in ons Oranjeboekje. Ook zorgde zij er jarenlang voor dat ze persoonlijk bij alle donateurs langs ging om de contributie op te halen. Verder is zij de nestor van onze vereniging en met haar jarenlange ervaring ook een betrouwbare vraagbaak", zegt Carolien Struijk, voorzitter van het bestuur van de Oranjevereniging. Daarnaast is ze al vele jaren actief voor de vogeltjesvereniging waar ze sinds 1992 ook penningmeester is en heeft ze zo'n 25 jaar de contributie van de muziekvereniging opgehaald.

Naam: Mevrouw Maja Noordzij
Organisatie: V.V. W.F.B. Ouddorp
Motivatie: "Maja is 16 jaar geleden begonnen als trainer/coach van het damesteam. Deze taak heeft ze een paar jaar geleden overgedragen aan haar opvolgers. Ook fungeerde ze sinds die tijd als scheidsrechter bij jeugdwedstrijden en speelde ze een belangrijke rol bij de opleiding van jeugdscheidsrechters. Dit doet Maja nog steeds. Ze heeft jarenlang keeperstraining gegeven. Maja is 15 jaar lid van de jeugdcommissie en al enige jaren voorzitster van deze commissie. Sinds november 2002 is Maja ook lid van het hoofdbestuur.
Ze staat regelmatig achter de bar, blaast nog steeds wedstrijden, traint jeugdteams, begeleidt de pupillen van de week tijdens de thuiswedstrijden van het 1e elftal. Maja is ook al jaren sponsor van WFB. Ze had samen met haar man een eigen bedrijf, wat ze vorig jaar hebben verkocht. Ze werkt echter nog flink wat uren in het bedrijf. Maja is een echte vrijwilliger naast haar drukke baan", aldus Jaap de Bakker, secretaris van v.v. W.F.B. Ouddorp

Naam: Mevrouw Alie van der Wende-Klijn
Organisatie: Christelijke Vrouwenbond "Goeree"
Motivatie: "Mevrouw van der Wende-Klijn is sinds 1982 lid van de Christelijke Vrouwenbond "Goeree". Ze was 16 jaar lang de bezielende presidente. Als presidente organiseerde en leidde ze allerlei leuke en interessante avonden. Ze was ook verantwoordelijk voor de organisatie van de uitstapjes van de vereniging. Hier gaat altijd weer veel tijd en energie in zitten. Daarnaast heeft ze samen met haar familie een boerenbedrijf en runnen ze boerderijcamping De Zonnewende te Ouddorp. Ook is mevrouw lid van de ledenraad van de Rabobank. Al met al is het een actieve vrouw met een druk leven', zegt mevrouw Lokker-Meijer presidente van de Christelijke Vrouwenbond "Goeree".

Sponsoren
NL Doet in de gemeente Goedereede wordt mede mogelijk gemaakt door:
* Rabobank Goeree-Overflakkee

* Center Parcs Port Zélande

* Bloembinderij de Korenbloem

* Zalencentrum Dorpstienden

* Partyservice 't Wapen van Stellendam

* Eilanden-Nieuws

* Stichting Promotie Kop van Goeree

* Akershoek De Echte Bakker

* Happy Music

* Atrium Lifestyle

* Akershoek fietsen

* Van der Bok schoenen

* Kunststichting

Voor meer informatie, klik op onderstaand PDF-document:


* NL Doet 2010.pdf