Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 17 maart 2010

Twee UvA-projecten gehonoreerd in Programma Akademie-assistenten

Gepubliceerd op 17 maart 2010

In het kader van het Programma Akademie-assistenten heeft de KNAW twee projecten van de UvA geselecteerd. Hierin krijgen masterstudenten een aanstelling van gemiddeld een dag per week bij de UvA en werken ze mee aan een onderzoeksproject. In totaal heeft de selectiecommissie van het Programma Akademie-assistenten voor de periode 2010 - 2012 dertien projecten geselecteerd.

De geselecteerde UvA-projecten

Faculteit der Geesteswetenschappen
Tien Akademie-assistenten van de Universiteit van Amsterdam gaan technologisch en methodologisch vernieuwend onderzoek verrichten rond de databank 'The Cultural Industry in Amsterdam's Golden Age'. Ze doen archief- en literatuuronderzoek om data rond personen, kunstwerken, handel en migratie met elkaar te verbinden.

Faculteit Rechtsgeleerdheid
Akademie-assistenten van de UvA gaan meewerken aan het vooraanstaande wereldwijde onderzoeksproject International Law in Domestic Courts (ILDC). Dankzij deze aanstelling kunnen zij hun kennis over de rol van internationaal recht vergroten en hun onderzoeksvaardigheden ontwikkelen. De Akademie-assistenten zijn in dit project onderdeel van een groot internationaal netwerk van startende en ervaren onderzoekers, en werken mee aan publicaties, workshops en trainingen.

Over het Programma Akademie-assistenten

Het Programma Akademie-assistenten is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en wordt gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Door het Programma kunnen getalenteerde studenten kennismaken met hoogwaardig wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Ook wordt hun interesse voor wetenschappelijk onderzoek en een wetenschappelijke loopbaan gestimuleerd.

Verwijzingen

Meer informatie
Bron: UvA Persvoorlichting