Gemeente Tilburg

Persbericht
17 maart 2010

Verkiezing 'Mooiste boom van Tilburg'

Onderdeel week van de biodiversiteit

Tijdens de Nationale Boomfeestdag start de verkiezing van de mooiste boom van Tilburg. Stichting Stadsbomen Tilburg organiseert deze wedstrijd, in samenwerking met de gemeente. "We zetten ons in voor het behoud van bomen in stad en regio", legt voorzitter Bram van Beurden van de stichting uit. "Bomen dragen bij aan de biodiversiteit. Zij zuiveren de lucht, zorgen voor een groen beeld en huisvesten diverse dieren en insecten."

Van 17 maart tot 30 april kunnen alle inwoners van Tilburg hun favoriete boom aanmelden op www.tilburg.nl/mooisteboomvanTilburg. Een deskundige jury nomineert vervolgens de 10 mooiste bomen waarop de bevolking in mei kan stemmen. Op 28 mei, in de week van de biodiversiteit, wordt de winnende boom bekend gemaakt.

Tilburgse week van de biodiversiteit

2010 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot internationaal jaar van de biodiversiteit. Hiermee wil zij aandacht vragen voor het uitsterven van steeds meer dieren en planten. Deze afname maakt ons ecosysteem van steeds minder soorten afhankelijk en dus kwetsbaar. Om het initiatief van de VN lokaal te ondersteunen organiseert de gemeente Tilburg, i.s.m. ruim 60 andere partijen, van zaterdag 22 t/m zondag 30 mei een week van de biodiversiteit. In deze week kunnen de Tilburgers o.a. gratis planten afhalen, een groene dakentocht, biodiversiteits fiets- of wandelroute maken, diverse sier- en volkstuinen bezoeken, De Dag van het Park in een stads- en kloostertuin beleven, de mooiste boom van Tilburg kiezen en nog veel meer. Meer informatie op www.biodiversiteittilburg.nl.
---