Landstede

Unieke nieuwe opleidingen bij Landstede MBO

Landstede MBO heeft unieke nieuwe opleidingen in het aanbod. En er worden opleidingen op meer locaties gegeven.

In Zwolle wordt in samenwerking met de Politieacademie in het Landschap Veilig & Beschermd de nieuwe opleiding SCW/Politie aangeboden. Deze unieke opleiding is voor studenten die graag bij de politie willen, maar nog te jong zijn. De opleiding bereidt je voor op de strenge selectie van de politie en garandeert, na de selectie, zelfs een opleidingsplaats op de politieacademie.

De opleiding Veiligheid & Vakmanschap is onderdeel van het Landschap Veilig & Beschermd in Harderwijk. De opleiding bereidt je voor op een loopbaan bij de Krijgsmacht. Je kunt solliciteren bij een defensieonderdeel naar keuze. Met dit diploma kun je de algemene militaire basisopleiding verkort volgen. Ook kun je doorstromen naar een opleiding voor Beveiliger.

Vanaf komend schooljaar kun je behalve in Raalte ook in Zwolle de opleiding Junior Accountmanager volgen (Landschap Handel & Commercie). Als (junior) accountmanager ben je vanzelfsprekend een echte verkoper. Je kunt goed met mensen praten en onderhandelen en je bent commercieel ingesteld en klant- en servicegericht. Met dit diploma kun je zowel in het midden- en kleinbedrijf als in het grootbedrijf werken.

De opleiding Logistiek Medewerker (Landschap Handel & Commercie) is naast Harderwijk en Raalte na de zomer ook bij Landstede in Zwolle te volgen. Een prima opleiding voor mensen die bijvoorbeeld binnenkomende en uitgaande goederen willen controleren en aan het werk willen bij logistieke dienstverleners, distributiecentra en productiebedrijven.

Ook in Harderwijk kun je in t vervolg de opleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener volgen (Landschap Gezond & Wel). Met deze opleiding leer je de hulpvraag van de cliënt helder te krijgen, probleemsituaties in te schatten en prioriteiten te stellen. Je leert regels en wetten toe te passen en uit te zoeken waar cliënten recht op hebben.

Ook binnen het Landschap Mooi & Mode heb je in het nieuwe schooljaar volop interessante mogelijkheden. De nadruk ligt daarbij, naast uiterlijke verzorging, op design en styling. Zo kun je maatkleding leren maken in de opleiding Fashion Design.