Gemeente Berkelland


Gemeente stuurt brief aan Justitie over buiten gebruik stellen Rentray Rekken

Op 12 maart heeft de minister van Justitie, dr. E.M.H. Hirsch Ballin burgemeester Bloemen telefonisch op de hoogte gebracht van het voornemen om ook de justitiële jeugdinrichting LSG-Rentray in Rekken tijdelijk buiten gebruik te stellen.

De gemeente Berkelland is verbijsterd over het voornemen van de minister om juist Rentray Rekken tijdelijk buiten gebruik te stellen omdat de locatie in 2008 en 2009 grotendeels is vernieuwd (investering van 15 miljoen euro). Ook heeft de gemeente Berkelland op nadrukkelijk verzoek van het ministerie van Justitie geïnvesteerd in een heel nieuwe school. Berkelland heeft daar zelf 2,6 miljoen euro aan bijgedragen.

In een brief aan de vaste commissie voor Justitie van de Tweede Kamer geeft het college van burgemeester en wethouders, met ondersteuning van de raadsfracties, argumenten waarom de tijdelijke buitengebruikstelling niet mag leiden tot sluiting. Mocht dat wel zo zijn dan zal de gemeente de 2,6 miljoen euro die zij heeft geïnvesteerd bij het ministerie claimen.

Klik hier voor de brief aan de vaste kamercommissie voor Justitie.

Zie het origineel
Mutatiedatum 17/03/2010