Rechtbank 's-Gravenhage

Verdachte schietpartij Paul Krugerlaan veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf

Den Haag, 17 maart 2010 - De rechtbank 's-Gravenhage heeft vandaag de man die op 18 november 2009 in de Paul Krugerlaan in Den Haag een voormalige zakenpartner heeft doodgeschoten, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 jaar. De rechtbank acht bewezen dat de man het slachtoffer opzettelijk en met voorbedachten rade van het leven heeft beroofd en zich daarmee schuldig heeft gemaakt aan moord. Het beroep op psychische overmacht bij verdachte is door de rechtbank verworpen. De rechtbank acht verdachte ook volledig toerekeningsvatbaar voor zijn handelen.

Uit de verklaringen van verdachte blijkt dat hij en het slachtoffer, die elkaar al meer dan 20 jaar kenden en van 2001 tot 2007 samen een koffiehuis hebben gerund aan de Paul Krugerlaan, een conflict hadden over schulden bij de Belastingdienst uit die periode.

Op 18 november 2009 reed verdachte 's middags met zijn auto over de Paul Krugerlaan en kwam het slachtoffer daar tegen. Het slachtoffer wenkte hem en verdachte parkeerde zijn auto. De mannen kwamen vervolgens met elkaar in gesprek over de belastingproblemen. Het gesprek, dat ongeveer een half uur heeft geduurd, verliep in het begin rustig. Op een gegeven moment zei het slachtoffer tegen verdachte dat hij nog geld van hem kreeg. Verdachte was het hier niet mee eens. Vervolgens begon het slachtoffer verdachte te beledigen en te bedreigen en ook zijn familie te beledigen. Verdachte kon zich op dat moment niet langer inhouden en raakte buiten zinnen.

De rechtbank gaat ervan uit dat verdachte toen onder de bestuurdersstoel van zijn auto zijn pistool vandaan heeft gehaald, deze van de veiligheidspal heeft gehaald en heeft doorgeladen, en vervolgens meermalen op het slachtoffer heeft geschoten. Het slachtoffer is ter plekke overleden. De verdachte is direct na het schietincident weggereden in zijn auto en heeft zich in de nacht van 18 op 19 november bij de politie gemeld.

Het vonnis is op deze site gepubliceerd en te openen via onderstaand LJ-nummer.

LJ Nummer

BL7850
Zie het origineel


Bron: Rechtbank 's-Gravenhage Datum actualiteit: 17 maart 2010