Gemeente Leeuwarden

Integrale commissie over Verbonden Partijen, bodembeheer en WMO

Bron: Gemeente Leeuwarden (12-03-2010)

De integrale commissie van woensdag 17 maart 2010 gaat onder meer over het Rekenkamer-onderzoek "Verbonden Partijen", duurzaam bodembeheer en de WMO.

De rekenkamercommissie heeft onderzoek gedaan naar de regie op verbonden partijen. Dit zijn organisaties die publieke taken uitvoeren in opdracht van de gemeente. De regie kan volgens de commissie beter. Zo vindt er nog geen beoordeling van begrotingen en jaarrekeningen plaats. De gemeenteraad zou beter geïnformeerd moeten worden.

Duurzaam bodembeheer is ook een onderwerp van gesprek. De gemeente wil op een efficiënte en verantwoorde manier vrijgekomen grond hergebruiken. De ambitie van de gemeente is te zorgen dat de juiste kwaliteit grond op de juiste plek wordt hergebruikt.

Tenslotte wordt de Raad geïnformeerd over de voortgang van de WMO. Met ingang van 1 januari 2010 is er een wetswijziging van de WMO geweest. Deze wetswijziging heeft financiële gevolgen voor de gemeente Leeuwarden. Geschat wordt dat de kosten in 2010 zo'n EUR 1.000.000,- zullen stijgen.

Agenda en bijbehorende informatie vindt u op de website van de gemeenteraad.
Zie kalender.