Gemeente Wassenaar

Gemeente Wassenaar viert ook dit jaar weer nationale boomfeestdag

Evenals voorgaande jaren neemt de gemeente Wassenaar ook dit jaar weer deel aan de landelijke Boomfeestdag welke gehouden wordt op woensdag 17 maart a.s. Het thema is dit jaar "Bomen maken onze buurt". Om 10.00 uur geeft wethouder Alkemade het startsein in de Princessetuin.

De gemeente Wassenaar geeft er de voorkeur aan om een eigen invulling te geven aan het programma. Daarom zal rondom Raadhuis De Paauw een bomenroute worden uitgezet met marktkramen die bemand worden door leden van het team uitvoering van de gemeente en in de Prinsessetuin door de Wassenaarse Volkstuinvereniging.

Door de Wassenaarse Volkstuinvereniging wordt een imker uitgenodigd die de kinderen uitleg geeft over bijen en ook geven zij informatie over de Prinsessetuin. De leden van het team uitvoering geven uitleg over diverse onderwerpen waarbij `de natuur' centraal staat. Daarnaast wordt er een demonstratie gegeven over het klimmen in bomen, en een demonstratie met een hoogwerker. Kortom een aantrekkelijke en leerzame ochtend voor de kinderen. De deelnemende scholen zijn de Bonifaciusschool, St. Jozefschool, Montessorischool en Herenwegschool. Het programma duurt tot ongeveer 12.00 uur.