Ingezonden persbericht

Filmfestival Go Short bijna van start maar nu al volop korte films te zien

Op 17 maart gaat het filmfestival voor de korte film van start in en rondom het Nijmeegse arthouse LUX, maar nu zijn er al volop korte films te zien. Vanavond en morgenavond is er een preview in de Amsterdamse Balie, maar ook online en op televisie zijn er volop korte films te zien.

Go Short Preview in de Balie
Voor Amsterdammers met reisangst organiseert De Balie vandaag en morgen van Go Short om je te overtuigen van de noodzaak naar Nijmegen af te reizen. Programmamaker Dirk van der Straaten selecteerde de fictiefilms voor de competitie en hielp ons om uit de verschillende categorieën een aantal opvallende films te kiezen voor vertoning in Cinema De Balie.

Holland Doc 24, Omroep Gelderland en Cultura 24
In de aanloop naar Go Short duiken wij her en der op met onze shorts. Speciaal voor Omroep Gelderland hebben we vijf Nederlandse korte films geselecteerd die zondag worden uitgezonden. Op Cultura 24 zal maandagavond aandacht aan Go Short worden besteed door onze eigen Isolde in Vrw. Zkt. Knst. Een echte aanrader is de themaweek van digitale documentairezender Holland Doc 24. Holland Doc 24 gaat helemaal voor kort. Komende week vertonen zij documentairepareltjes van de voorgaande editie en previews van dit jaar.

Online Competitie
Video is tegenwoordig het materiaal waar het hele internet van aan elkaar hangt. Via online videokanalen kunnen films zich razendsnel verspreiden. Bij Go Short wordt de korte films uit het zakformaat gehaald en op het grote doek vertoond. Maar ook Go Short is dol op het internet als plek om nieuwe films en filmmakers te ontdekken en vertoont daarom een volledige selectie van twintig films in een online competitie. Voor deze competitie is er geen selecte groep van jury. Het publiek kijkt, stemt en bepaalt wie de winnaar wordt van de Online Award.

Data en tijden
Preview in de Balie: vrijdag 12 maart & zaterdag 13 maart, 20:30 | ¤ 7,00 / ¤ 5,00 | De Balie | Amsterdam
Omroep Gelderland: zondag 14 maart 12:45 en 16:00.
Cultura 24: maandag 15 maart 22.00, woensdag op Nederland 2 rond 15.30 uur
Holland Doc 24: maandag 15 t/m zondag 21 maart rond de klok van 21:00 uur
Go Short Online Competitie: t/m 21 maart te zien op www.goshort.nl

Go Short vertoont ieder jaar de beste korte films uit heel Europa en is daarmee uniek in Nederland. Niet alleen in filmzalen, maar ook in kunstcentra, de openbare ruimte en online worden meer dan 200 korte fictiefilms, animatiefilms, documentaires en experimentele films vertoond. Go Short huisvest bovendien een internationale campus voor filmstudenten en organiseert filmfeesten, debatten, lezingen en een scholierenprogramma. Het programma in zijn geheel te vinden op de festivalwebsite www.goshort.nl en kaarten kunnen gereserveerd worden via de kassa van LUX.

Noot aan de redactie /

Ingezonden persbericht