Gemeente Waddinxveen


Inventarisatie reclame-uitingen

Binnenkort starten medewerkers van Bureau Tog Nederland B.V. met een inventarisatie van reclame-uitingen binnen de gemeente. Zij maken van alle reclame-uitingen aan een pand fotoâs en registreren vervolgens de gegevens. De gegevens worden verzameld voor een onderzoek naar de mogelijke invoering van een nieuwe belasting in de gemeente, te weten âreclamebelastingâ.

Reclamebelasting is een heffing over openbare aankondigingen die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. U kunt hierbij denken aan:
* Gevelreclame (reclameborden, lichtbakken en letterreclame)
* Vlaggen; uithangborden, luifels en spandoeken
* Driehoeksborden, reclamemasten en reclamevoorwerpen.

Â

Het betreft dus een onderzoek. Over de hoogte van de heffing en de verwachte besteding van de opbrengsten zal later dit jaar een beslissing genomen worden door de gemeenteraad.

Opbrengst van reclamebelasting is in principe vrij besteedbaar. De gemeente Waddinxveen is echter van plan een deel van de opbrengst te laten terugvloeien naar projecten die de kwaliteit en duurzaamheid op locaties zoals winkelgebieden en bedrijventerreinen verbeteren.

Â

De medewerkers van Tog Nederland hebben een legitimatiebewijs bij zich en zullen deze op verzoek aan u tonen. Heeft u vragen over het inventarisatieproject waar u mee te maken krijgt, of heeft u inhoudelijk vragen over de reclamebelasting, dan kunt u contact opnemen met de heer P. Eijgermans van het cluster Belastingen, via tel. 624 813.