EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

Naar aanleiding van de aanname van de Crisis- en Herstelwet door de Eerste Kamer, stuur ik u hierbij een gezamenlijke reactie namens EVO en TLN.

EVO en TLN juichen aanname Crisis- en Herstelwet toe

Verladersorganisatie EVO en Transport en Logistiek Nederland (TLN) juichen het toe dat de Eerste Kamer vannacht heeft ingestemd met de Crisis- en Herstelwet. Nu ligt de weg vrij voor snelle aanpak van een aantal grote infrastructuurprojecten, zoals de A4 Delft - Schiedam, de A2 bij Maastricht, de A1/A27 bij Utrecht en de A1/A6/A9 Schiphol - Almere. Ook kunnen in totaal veertien bruggen, waaronder de Ketelbrug, de Van Brienenoordbrug en de Galecopperbrug bij Utrecht versneld worden aangepakt.

Via de crisis- en herstelwet worden bovendien heel veel andere wetten aangepast. Aanpassingen die een positieve invloed hebben op de besluitvormingsprocedure en die ook van kracht blijven als de crisis- en herstelwet in 2014 weer wordt ingetrokken.

Daarmee verbetert de doorstroming op het Nederlandse wegennet en wordt bovendien de Nederlandse economie versterkt. Een goede bereikbaarheid vergroot namelijk de aantrekkelijkheid van Nederland als vestigingsplaats voor bedrijven.