Gemeente Schouwen-Duiveland


Verdeling fonds van kazernering

Publicatiedatum: 16 maart 2010

PERSBERICHT

Datum

16 maart 2010

Informatie

H.Uil, gemeentearchivaris (0111 452317)

FONDS VAN KAZERNERING DEELT UIT

Zierikzee . De commissie van beheer van het Fonds van Kazernering in Zierikzee heeft het budget voor dit jaar verdeeld. De commissie besloot drie van de vier aanvragen te honoreren.

De Stichting Vrienden Nieuwe Kerk ontvangt 200 euro voor de zomertentoonstelling over historische stijlen. Een bedrag van 600 euro gaat naar kinderboerderij De Punt in Zierikzee voor de bouw van een nieuwe stal. Voor het Smalstad Gemengd Koor uit Brouwershaven is een bedrag van 150 euro beschikbaar voor het deelnemen van het Klarinetten Ensemble van de Zeeuwse Muziekschool in Zierikzee in het kader van hun 35-jarig bestaan.

Ten slotte besloot het fonds om voor 2011 het gebruikelijke bedrag eenmalig te verdubbelen. Dit in verband met het feit dat het dan 200 jaar geleden zal zijn dat het fonds werd opgericht. Het gaat om 2000 euro. Aanvragen daarvoor kunnen begin volgend jaar worden ingediend.

Het fonds dateert uit de Franse tijd toen troepen werden ingekwartierd in Zierikzee en daarvoor onder meer kazernes werden ingericht. Nu worden uit de rentebaten bedragen beschikbaar gesteld voor sociaal-culturele doeleinden in Zierikzee of gericht op inwoners van Zierikzee.