Gemeente Roermond

Informatie Roermondse monumenten en archeologie op internet

Via de link http://www.roermond.nl/index57117.htm kunnen bezoekers van de gemeentelijke website voortaan uitgebreide informatie vinden over monumenten en archeologie in Roermond. Er kunnen verschillende (beleids)documenten worden geraadpleegd, men kan zich verdiepen in de (gemeentelijke) subsidiemogelijkheden en kennis nemen van nieuwe projecten. Ook kan de bezoeker op de uitgebreide contactpagina voor hem of haar relevante instanties of historische verenigingen vinden en is er een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden.

De in de middeleeuwen ontstane stad Roermond is bij de meeste mensen op monumentaal gebied vooral bekend vanwege de Munsterkerk en de Christoffelkathedraal. Met haar ongeveer 760 rijks- en gemeentelijke monumenten mag de stad zich de tweede monumentenstad van Limburg noemen. Ook op archeologisch vlak blaast Roermond een aardig partijtje mee. De laatste 10 jaar zijn er meer dan 150 archeologische onderzoeken gedaan, waarvan de resultaten in de Archeologie-Atlas zijn verwerkt.

De stad Roermond is volop in ontwikkeling. Maar ze is zich ook bewust van haar verleden en koestert haar erfgoed. De Gemeente Roermond stelt in dat kader subsidie(s) voor particulieren en historische verenigingen beschikbaar, verschaft duidelijke informatie en treedt ook op als initiatiefnemer van diverse projecten. De gemeente wil steeds meer informatie digitaal gaan ontsluiten, zelfs 'oude zaken'. Indien bezoekers na het lezen van de informatie op de website nog vragen, suggesties en/of verbeterpunten hebben, kunnen zij contact opnemen met een van de coördinatoren monumentenzorg en archeologie: