Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT

Laren / Sydney, 17 maart 2010

VIJF JOINT VENTURES IN DRIE MAANDEN:
TALPA MEDIA GAAT SAMENWERKEN
MET SHINE AUSTRALIA

De Australische tak van de Shine Group en Talpa Media gaan een joint venture aan die zich zal richten op de TV-markten van Australië en Nieuw Zeeland, waarbij elk van de bedrijven voor de helft eigenaar wordt. De nieuwe onderneming krijgt het exclusieve recht op de exploitatie van alle Talpa-formats in bekende genres als reality, spelshow en drama voor de genoemde markten.

Het nieuwe bedrijf wordt geleid door Mark en Carl Fennessy, die beiden CEO zijn van Shine Australia. De gebroeders Fennessy hebben naam gemaakt in de branche doordat zij van Fremantle Media Australia (FMA) een van de meest succesvolle productiebedrijven op het zuidelijk halfrond wisten te maken. Voor die tijd waren zij de oprichters en eigenaren van producent Crackerjack, het bedrijf dat werd overgenomen door Fremantle.

Gedurende hun periode bij FMA produceerden Mark en Carl Fennessy veel succesvolle TV-formats in tal van genres waaronder: 'Australian Idol', 'So You Think You Can Dance', 'The Farmer Wants A Wife', 'Project Runway Australia' en 'Australia's Got Talent'. Kort geleden nog hebben zij met bedrijven uit de Shine Group gewerkt aan de Australische versies van 'The Biggest Loser' en het alle records brekende succes 'MasterChef Australia'. Eind 2009 verlieten Mark and Carl Fennessy FMA om vorige maand Shine Australia op te richten in Melbourne, het 'spirituele thuis' van Shine Group's oprichter Elisabeth Murdoch.

John de Mol is bijzonder blij met de nieuwe samenwerking. Hij zegt: "Dit is de vijfde overeenkomst in zijn soort die wij binnen drie maanden aangaan. Kort geleden hebben wij samenwerkingsdeals gesloten in de VS, Frankrijk, Spanje en Portugal. Voor deze partners is Talpa aantrekkelijk vanwege onze voortdurende stroom aan nieuw ontwikkeld creatief product. Zoals in Frankrijk hebben we voor Australië en Nieuw Zeeland de Shine Group aan ons weten te binden. In dit deel van de wereld is er geen betere partij te vinden, vooral omdat we daardoor gaan samenwerken met Mark en Carl Fennessy. De broers zijn veruit de beste producers van de regio."

Begin 2010 zijn enkele aansprekende titels uit de Talpa-formatcatalogus: 'The Golden Cage' ('De Gouden Kooi'), 'Dating in the Dark' ('Daten in het Donker'), 'Viper's Nest' ('Gooische Vrouwen'), 'Pretty Smart' ('Lekker Slim'), 'Guesstimation' ('Wat Schat Je?), 'I Love My Country' ('Ik Hou van Holland'). 'Divided' ('De Gemene Deler') en 'Know Your Nation' ('Wat Vindt Nederland?'). Voor beschrijvingen zie: http://www.talpa.tv/formats/all. __________________