Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 09.00 uur

Utrecht, 17-03-2010

Rijden op gestolen fiets

ZEIST- Op dinsdagmiddag werd een fietsendief aangehouden. Omstreeks 13.05 uur zag een agent op de Voorheuvel een 18-jarige man uit Zeist op een mountainbike rijden. De agent zag dat het ringslot geopend was, maar dat er geen sleutel in zat. De man en zijn fiets werden gecontroleerd en de fiets bleek als gestolen te boek te staan. De 18-jarige man werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Doorrijden na aanrijding
ZEIST-Op dinsdagavond vond er een aanrijding plaats op de kruising Johan van Oldenbarneveldtlaan/ Savornin Lohmanlaan. Niemand raakte gewond, maar de automobilist reed door zonder zijn gegevens achter te laten.

Omstreeks 18.10 uur vond de aanrijding plaats tussen de auto en de fietser (geg.onb). De fietser raakte niet gewond, maar zijn fiets raakte wel beschadigd. De automobilist reed vervolgens door zonder zijn gegevens achter te laten. De politie werd gewaarschuwd en na onderzoek kon een 55-jarige man uit Zeist worden aangehouden in zijn woning. De man blies op het bureau 1020 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingenomen.

Ernstige aanrijding

ZEIST- Op woensdagochtend vond er een ernstige aanrijding plaats. Omstreeks 00.30 uur kreeg de politie de melding dat een auto over de kop was geslagen op de Rijksweg A28. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen de auto aan, welke inmiddels in brand was gevlogen. De agenten troffen het slachtoffer honderd meter verderop aan. Omstanders boden de man eerste hulp. De 29-jarige man uit Hemmen werd met ernstige botbreuken en vermoedelijk hersenletsel vervoerd naar het ziekenhuis. Door onbekende oorzaak was de auto van de weg geraakt en met volle snelheid tegen een matrixbord aangebotst.

Bestolen van auto

ZEIST- Op dinsdagavond werd een man bestolen van zijn auto. De man had via internet een afspraak gemaakt met iemand die hem iets wilde verkopen. Op de Laan van Vollehove pikte de man drie onbekende mannen op en zij reden in de richting van de Valckenboschlaan. Op een gegeven moment werd de man bedreigd met een vuurwapen. De 19-jarige man uit Den Bosch wist vervolgens te vluchten uit zijn eigen auto en waarschuwde de politie. Op de plek waar de man uit de auto was gestapt, stond zijn groene Opel Corsa niet meer. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Binnensticht.