Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.15 uur

Utrecht, 17-03-2010

Heler aangehouden

UTRECHT De politie heeft op het Vredenburg een man aangehouden omdat hij een gestolen fiets had gekocht.

Getuigen belden rond 23.05 uur de politie omdat zij zagen dat twee mannen op de Neude bezig waren een fiets te verkopen. Op het moment dat de mannen de politieauto zagen liepen zij beiden een andere kant op. De koper, 20 jaar uit Utrecht, kon op het Vredenburg worden aangehouden. Hij verklaarde dat hij de fiets voor 5,- had gekocht van een voor hem onbekende man. De Utrechter werd voor verhoor meegenomen naar het bureau en de fiets werd in beslag genomen. De verkoper werd niet meer gevonden.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft de politie op de Gloriantdreef een vrouw aangehouden omdat zij meerdere kledingstukken had gestolen.

Omstreeks 15.30 uur kreeg de politie een melding van een medewerkster van een winkel aan de Gloriantdreef. In de winkel had een vrouw zich verdacht gedragen maar wilde niet meewerken om haar tas te openen voordat zij de winkel zou verlaten. Ter plaatse troffen agenten een 60-jarige vrouw uit Utrecht aan. De vrouw was met een aantal kledingstukken de paskamer in gegaan, maar met lege hangertje weer naar buiten gekomen. De agenten vroegen de vrouw haar tas te openen. In de tas zaten meerdere kledingstukken die van diefstal afkomstig waren. De Utrechtse werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Winkelinbraak

UTRECHT Op de Lijnmarkt vond in de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 maart een inbraak bij een winkel plaats. De verdachten wisten te ontkomen.

Rond 03.10 uur kreeg de politie een 1-1-2 melding dat er ingebroken werd bij een winkel aan de Lijnmarkt. Ter plaatse bleek dat drie mannen, vermoedelijk gemaskerd, de voordeur van de winkel hadden vernield en in de winkel waren geweest. Na de inbraak was het drietal met hoge snelheid in een donkerkleurige auto vertrokken. De politie heeft de auto nog enige tijd achtervolgd maar moest, vanwege gevaarzetting, de achtervolging staken.

Het is op dit moment nog niet duidelijk wat er uit de winkel is weggenomen. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Aangehouden voor mishandeling

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 maart vier mannen aangehouden omdat zij een andere man hadden mishandeld.

Een 35-jarige man uit Utrecht stond rond 02.35 uur in een horecagelegenheid aan de Korte Jansstraat. Hier ontstond plotseling een opstootje tussen twee klanten. Toen de Utrechter het wilde sussen om escalatie te voorkomen, werd hij zelf doelwit. Een van de partijen richtte zich op de Utrechter en sloeg hem samen met vrienden in elkaar.

De politie kwam ter plaats een heeft vier mannen, één van 21, twee van 22 en één van 24 jaar uit Zeist, De Bilt en Driebergen, aangehouden. Het viertal werd voor verhoor ingesloten op het bureau. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen.