NOC*NSF


---


Whistler, 17 maart 2010

Van der Klooster zeventiende op reuzenslalom

Zitkskiër Kees-Jan van der Klooster is op de Paralympische Winterspelen in Vancouver dinsdag zeventiende geworden op de reuzenslalom.

Door hevige regenval gedurende de gehele dag waren de omstandigheden op de piste in Whistler Creekside loodzwaar. Van der Klooster eindigde na een matige eerste run op de 23e plaats. In de tweede run herstelde de Zeeuw zich met een negentiende klassering. In het eindklassement betekende het een zeventiende plek.

"Het was pittig", aldus Van der Klooster. "De eerste run ging ik eigenlijk te behouden in, dat had ik niet moeten doen. In de tweede ging ik er een stuk feller in en ben ik in ieder geval een paar plekken opgeschoten. Dat deed me goed. Het was een mooie eerste Paralympische ervaring."

De reuzenslalom is normaal gesproken het minst sterke onderdeel van Van der Klooster. Donderdag volgt de afdaling, vrijdag de Super G.

>> Bekijk hier een video van de reuzenslalom van Van der Klooster: http://www.youtube.com/watch?v=VovLl-O3O0M&feature=youtube_gdata

Alles volgen rondom het Nederlands Paralympisch Team in Vancouver? Ga dan naar www.olympisch.nl.

Bijgesloten foto is rechtenvrij te gebruiken onder vermelding van fotografe: Copyright foto Mathilde Dusol, www.mathildedusol.nl


-----------------------



NOC*NSF