Ingezonden persbericht


persbericht.jpg

()
Rijswijk, 17 maart 2010

Jackpot Lotto staat op recordhoogte

De Jackpot van Lotto is afgelopen weekend gestegen naar een recordhoogte. Bij de volgende trekking aankomende zaterdag kan iemand 21 miljoen euro winnen, het hoogste bedrag dat ooit is uitgekeerd door Lotto.

De Jackpot van Lotto is voor het laatst gevallen op 10 oktober 2009 en loopt sindsdien elke trekking op met 500.000 euro tot maximaal 40 miljoen euro. Lotto keerde in 2005 de tot dan toe hoogste Jackpot van 20,8 miljoen euro uit.

De hoofdprijs van de Euro Loterij is zaterdag, zoals elke week, weer 200.000 euro.

Iedereen wint met Lotto
Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.