Ingezonden persbericht


Dimension Data geplaatst in Challengers Quadrant voor Communications Outsourcing en Professional Services Magic Quadrant, Worldwide

Positie gebaseerd op volledigheid visie en uitvoeringsmogelijkheden

Barneveld, 17 maart 2010 - Dimension Data, gespecialiseerde leverancier van IT-diensten en-oplossingen, is door Gartner, Inc. geplaatst in het Challengers Quadrant voor Communications Outsourcing en Professional Services Magic Quadrant, Worldwide (COPS)1.

Gartner-analisten beoordeelden wereldwijd zeventien leveranciers van IT-services voor zakelijke-communicatiesystemen aan de hand van twee belangrijke evaluatiecriteria: de compleetheid van de visie en de daadkracht (executie) om deze te kunnen uitvoeren.

Brett Dawson, CEO van Dimension Data: "We zijn erg verheugd dat Gartner ons op visie en mogelijkheid om deze te kunnen uitvoeren zo goed geëvalueerd heeft. Wereldwijd zijn honderden serviceproviders actief, maar slechts een handvol wordt benoemd tot Challenger. We zijn vereerd dat we hier bij horen. Onze focus ligt op het leveren van kostenefficiënte communicatie en professional services van hoge kwaliteit aan onze klanten. We zien onze positie in het Challengers Quadrant van Gartner als een bevestiging van onze ambitie om hoogwaardige klantoplossingen te leveren. In 2009 hebben we ons servicemanagementplatform geüpgraded om onze services en de continuïteit bij onze klanten te verbeteren. Het nieuwe serviceplatform is geavanceerd en we zijn ervan overtuigd dat onze klanten zullen profiteren van deze investering, zowel op de korte als op de lange termijn."

Wereldwijd ondersteunt en beheert Dimension Data netwerkapparatuur met een waarde van meer dan 12,5 miljard dollar. Dit doet het bedrijf 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. De vijf Global Service Centers ontvangen per jaar negenhonderdduizend serviceverzoeken van tienduizend klanten. Dit betekent dat het bedrijf dagelijkse 2.500 incidenten oplost. Dimension Data biedt een constante service binnen alle regio's. Zo ondersteunt het bedrijf klanten in meer dan dertien talen.

Dawson: "Dimension Data blijft investeren in zijn infrastructuur en services om zo wereldwijd de best mogelijke oplossingen te leveren aan internationale klanten, waar ter wereld ze ook actief zijn."

(1) Gartner: 'Magic Quadrant for Communications Outsourcing and Professional Services Magic Quadrant, Worldwide', door Eric Goodness. 3 maart 2010.

####

Geïnteresseerden kunnen hier het volledige Gartner-rapport bekijken.

Over Dimension Data
Dimension Data plc. (LSE: DDT) is een gespecialiseerde leverancier van IT-diensten en -oplossingen waarmee klanten hun IT-infrastructuur kunnen ontwikkelen, bouwen, ondersteunen en beheren. Het bedrijf combineert expertise in technologieën voor netwerken, convergente communicatie, beveiliging, datacenters, storage, Microsoft en contactcenters met vaardigheden op het gebied van consultancy, integratie en managed services. Hiermee biedt Dimension Data klanten op maat gemaakte oplossingen. Voor meer informatie: www.dimensiondata.com/nl.

Over het Magic Quadrant
Het copyright van het Magic Quadrant berust bij Gartner, Inc. en wordt met toestemming gebruikt. Het Magic Quadrant is een grafische weergave van een markt op een bepaald moment en voor een specifieke periode. Het geeft de analyse van Gartner weer over hoe bepaalde leveranciers ten opzichte van elkaar presteren. Hiervoor gebruikt Gartner zelf omschreven criteria voor de betreffende markt. Gartner doet geen aanbevelingen voor de leveranciers, producten of services die in het Magic Quadrant staan. Ook adviseert Gartner technologiegebruikers niet alleen leveranciers te kiezen, die in het 'Leiders'-kwadrant staan. Het Magic Quadrant is alleen bedoeld als onderzoekstool en niet als specifieke leidraad. Gartner geeft ook geen garanties, expliciet of impliciet, over het onderzoek, handelskwaliteiten of geschiktheid voor een bepaald doel.


---




Ingezonden persbericht